Za cenu předplatného se dala koupit kopa vajec a za jednotlivý kus slepice.
Mobilní příspěvek od Makoves
Našlo se v knihobudce. Moc hodnotné to neni, ale knížky z Rakouska-uherska ještě nemám.
Komentáře
Jestli se situace na východě brzy nezlepší, budeme dlabat dřevěný chléb všichni....
Kurňa, už se těším na třísky v zubech.
Možná bych měl začít schovávat piliny a hobliny....
To můžeš, a pak to lisuj a máš brikety. Topení zdarma. 😀Jinak, co se těch knížek týče. Trošku me zarazilo že v roce 1898 se kniha prodávala ještě ve staré měně, ale dočetl jsem se, ze zlatka a krejcar byly v oběhu ještě nekolik let po korunové reformě.
Já stloustnu i po dřevě.
Bral bych praktickou příručku " přítel podvýživy"
Jak asi mohla taková dřevěná pochoutka chutnat?
Ta musela drhnout 2x
Obi - drhnout nemusela, máme dřeviny tvrdé i měkké. Takže po takovém chlebíku třeba z lípy to mohlo i hladit....
I když pohladí, tak svou konstitucí musí způsobit zácpu.
hele, dej sem recept na ten dřevěnej chleba, bude se hodit, ten dezolát Fialovej se neustále snaží o to, aby jsme u těchdle pochutin skončili
- jedno polínko do kamen, druhý do hrnce
- ono piliny jsou dobrá surovina, akorát nesmějí být v hlavě
Ani taková polívka z dubové kůry nemusí být špatná.
Aspoň to s tou dřevěnou drtí poleze líp do krku.
Aaaaano....čekal jsem, že se na tohle téma chytí Luke
A jako dezert čipsy z dřevěné štěpky.
Začínají se mi zbíhat sliny. Jdu si do truhlárny nějaký ty chipsy na večer nadělat. Ale mám jen smrkový dřevo, tak snad budou ty lupínky košer.
Fajnšmekři je připravují nad tekutým kouřem. Dáš je nad ohniště a celé to zaliješ vodou. My táborníci jsme je takhle připravovali neustále. Když dojde voda, stačí ranní mošt.
Obi - kdybys byl hooodně otrlej frajer, budeš u telky k fotbalu přikusovat osb desky.....
Mě tam nechutná ten klíh
Drobek to osolíš a opepříš a ono to půjde
áno, to je moje téma!!
- OBI, klíh se dá velice snadno z nařezaných OSB vyvařit!!
- nakrájíme maflem tak, aby se vlezly do hrnce, mají tendenci plavat, takže je přitížíme sekerkou, na mírném ohni za občasného míchání vaříme - /na jeden milimetr OSB 20min, takže je dobré mít ve špajzu jen tenké desky/ poté klíh opatrně slijeme do kastrólku, bo jak to cákne, nebo se vyleje, tak to kurevstvo nejde z ničeho dolů, osolíme, přidáme hrst pilin na zahuštění, posypeme uvařenými odklihovanými lupínky a už nám nic nebrání pochutnat si na výborné klihové polévce:-D
Tu sekerku bych doporučoval bez konzervačního nátěru, jinak zanechává pachuť.....
no dnes diskutovali,jak zdanit kolečko citronu prej aby vyrovnali rozpočet. viz dnes na seznamu.
Áno, zdravě se dá uvařit i dnes, pokud je z čeho. Horší až nám zakážou i ten fosilní materiál.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.