No máš to suprové .Koukám že nejseš žádnej troškař . At ˇchutná .Ale víno je lepší dát od vinaře .Rybízovým jsem nezkoušel .
ořechovice (pro Krokohot)
...
hic jak kráva, kopat nejde, málem jsem si o rýč uříznul patu (já vůl ve vjetnamských pěnovkách) tak sem se dnes věnoval naložení ořechovice,páč ořechy jsou akorát a je jich hrozně málo, Krokohot - víno z rybízu už taky bude a pak smíchám podle Tvé receptury... jsem na to zvědavej ....Komentáře
Tak jen pro pořádek-( nic proti nikomu a ničemu ) ale pravá ořechovka, nebo-li likér sv. Jana by se měl dělat až zítra, t.j. 24.6., tedy na svátek sv. Jana a je to vlastně obřad- rituál- z přesného počtu vlašských ořechů nasekaných na čtvrtky a další postup je nutné dodržet, má-li to být pochoutka. Dělám (a letos zase budu zítra dělat) každým rokem. Nejhorší na tom všem je vydržet tu dlouhou dobu- až se může konzumovat a to je v lednu příštího roku.(ale věřte mi, vyplatí se dočkat). Jak jsem už uvedl, je to rituál a ten by se měl (podle mě) určitě dodržovat !
Tak kolik lidí, tolik asi receptů, My jsme trhali ořechy až 28.6., ale taky s ohledem na vyzrálost ořechů a zásadně se nakládaly do lihu či slivovice + hřebíček, skořicu atd. Pak záleželo na konečném spotřeniteli, a tak se to zředilo a dosladilo, pili všichni, děcka i dospělí, je to výborné a zdravé
nevyrábím,ale rád konzumuji.Beru od jednoho vinaře ze Strachotíná.Dělá z vinovice ale výsledek opavdu stojí za to.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.