Georgeova drnobijka.

3hodiny práce a je to .:-)

Dnes jsem měl  trochu kutilskou náladu tak jsem se pustil do výroby  drnobijky dle vlastního gusta .

Stálo mě to kousek listového péra , trubky , 16mm kulatiny , zkrácené násady ze starého rýče a cca 3h práce.

Testnul jsem jí hned za chalupou . Do země jde  pomalu sama :-)

0 hlasů
0 hlasů

Komentáře

Šikovňák

české ručičky to je vydět

pěkně udělaný, já zas nedám dopustit na můj us krumpáček

Zajímavé,

trochu přebrousit sváry a je to na medaily

nabrousit po boku,super kdo umí ten umí

to je násada se smetáku?Dobrý kopie ,ale originál je originál. ;-)S tímto bych se bál že se zlomí..Dej silnější násadu. :-D

Jinak vypadá docela dobře :-P

pěkná práce ;-)

Hezké a nepochybně velmi funkční.
Já dostal pod stromek noname skládací lopatku, která skončí jako záložní v autě. Jinak nedám dopustit na svařovanou anglickou, kterou jsem přibrousil (dostal jsem k detektoru) a krumpáček do lesa.

Cortéz , násada je buková ze standartního rýče co prodávali za komančů takže na tu plochu plechu dostačující a sváry a hrany přebrousím :-)
Byla to rychlovka .
Jinak celk. délka je 106 cm a rýč je 21cm x 8,5 cm.

Kurnik tak co neuděláš lepší foto..tady nejde poznat ..co a jak :-D
A nebo si musím příště lépe přečíst úvodník ;-)
Ať ti dlouho slouží.

Pravda , trošku těžší ( listové pero 5mm tlusté), ale je to moje vytuněná betelná drnobijka a pařezobijka :-D

šikový :-D

Jirko, nebuď lékárník! :-)

Georgetumo, nenech se srát, je to perfektní, navíc díky dřevěné násadě i lehčí (a rozkládací). Udělals` to perfektně a na sváry se taky vyprdni - ty za tebe nekopou.
:-)

No Voxi, já bych viděl výhodu v dřevné násadě taky v tom , že v létě neklouže od potu ( saje ) a v zimě tolik nezebe.

Dobrý nápad s těmi svařenými péry, tak se mi ve sklepě nějaký povalujou, tak uvidím. Dík za inspiraci :-)

Dub , nejzdlouhavější je zbrousit ten břit.Já ty 2 pasoviny brousil před svařením , ale má to pak háček. Vypálíš na kraji v břitu díru. Musí se to opatrně vyvařit a pak dobrousit.Možná by bylo lepší nejdřív svařit a pak brousit friškou. Hlavně , ale pořád chladit , aby se to nevyhřálo.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru