Šikovňák
Georgeova drnobijka.
3hodiny práce a je to .:-)
Dnes jsem měl trochu kutilskou náladu tak jsem se pustil do výroby drnobijky dle vlastního gusta .
Stálo mě to kousek listového péra , trubky , 16mm kulatiny , zkrácené násady ze starého rýče a cca 3h práce.
Testnul jsem jí hned za chalupou . Do země jde pomalu sama :-)
Komentáře
české ručičky to je vydět
pěkně udělaný, já zas nedám dopustit na můj us krumpáček
Zajímavé,
trochu přebrousit sváry a je to na medaily
nabrousit po boku,super kdo umí ten umí
to je násada se smetáku?Dobrý kopie ,ale originál je originál. S tímto bych se bál že se zlomí..Dej silnější násadu.
Jinak vypadá docela dobře
pěkná práce
Hezké a nepochybně velmi funkční.
Já dostal pod stromek noname skládací lopatku, která skončí jako záložní v autě. Jinak nedám dopustit na svařovanou anglickou, kterou jsem přibrousil (dostal jsem k detektoru) a krumpáček do lesa.
Cortéz , násada je buková ze standartního rýče co prodávali za komančů takže na tu plochu plechu dostačující a sváry a hrany přebrousím
Byla to rychlovka .
Jinak celk. délka je 106 cm a rýč je 21cm x 8,5 cm.
Kurnik tak co neuděláš lepší foto..tady nejde poznat ..co a jak
A nebo si musím příště lépe přečíst úvodník
Ať ti dlouho slouží.
Pravda , trošku těžší ( listové pero 5mm tlusté), ale je to moje vytuněná betelná drnobijka a pařezobijka
šikový
Jirko, nebuď lékárník!
Georgetumo, nenech se srát, je to perfektní, navíc díky dřevěné násadě i lehčí (a rozkládací). Udělals` to perfektně a na sváry se taky vyprdni - ty za tebe nekopou.
:-)
No Voxi, já bych viděl výhodu v dřevné násadě taky v tom , že v létě neklouže od potu ( saje ) a v zimě tolik nezebe.
Dobrý nápad s těmi svařenými péry, tak se mi ve sklepě nějaký povalujou, tak uvidím. Dík za inspiraci
Dub , nejzdlouhavější je zbrousit ten břit.Já ty 2 pasoviny brousil před svařením , ale má to pak háček. Vypálíš na kraji v břitu díru. Musí se to opatrně vyvařit a pak dobrousit.Možná by bylo lepší nejdřív svařit a pak brousit friškou. Hlavně , ale pořád chladit , aby se to nevyhřálo.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.