Co dal poslední měsíc roku III

Špenát podruhé

Jak jsem včera slíbil, tak posílám foto z druhé várky ze špenátu.A to tříkrejcar a dva knofle,obr.1až 3. 
Na obrázku 4 je znovu nafocen náprstek , snad o něco lépe.No a  na obrázku 6 a 7
je trochu skla, asi nic moc ,ale líbilo se, tak jsem ho vzal taky.                    
                  
                    
                                          
                    

 

0 hlasů
0 hlasů

Komentáře

Lahvičky nádherné. Jak to, že to po špenátu tak zčervená? Nemáš v něm sůl? Nebo není to dočištěno citronkou? To se mi u špenátu ještě nestalo.

Knoflíky :
arsenbronz 17a18, 18, RU armáda.
Náprstek je ze 17 století.
S tím špenátem děláš něco špatně.
:-)

asi to moc zahřívá

To sklo je opravdu krásné, ta poslední lahvička je nějaká odměrka nebo je to z nějaké chemikálie ???

Citronku používám pouze na stříbro.Špenát používám nesolený obyčejný.Po rozmražení vložím mince a zahřeji asi na 60°a vložím nádobu (nerez) do sáčku nechám to odležet asi 7 dní. Pak opláchnu vlažnou vodou a přečistím jemným kartáčkem na zuby

pěkné

Myslím, že by se to mělo drhnout kartackem kazdy den, nebo alespon ob den, ne kazdych 7 dni... nektere mince mas uz mezi tim hotove a zbytecne se ničí, rozežíraj se. Mam to vyzkousene. Mince, na ktere nektere pismenka byly na hranici čitelnosti, byly po 6 dnech ty samy pismenka uz necitelna. Proste to tak je. Ale vzalo to opravdu jen nepatrne, nic mene to stacilo k to,mu, ze uz jsem to neprecetl, bylo to fakt na hrane. Nic mene si myslim, ze je to nejsetrnejsi zpusob jak mince cistit, ale musis vedet kdy to vyndat. Zahrivat by se to melo v podstate neustale, kdykoli si vzpomenes tak zahrat plotynku, jednou za 7 dni asi ne covece. Jen muj nazor, ale treba se pletu, spenatuju pouze 2 mesice

Ta poslední lahvička je kojenecká, na hrdlo se navlékal dudlík a ta prostřední modrá je myslím od vody po holení Pitralon ;-)

samorost :
je vidět, že jsi při čtení receptu nedával pozor. Nádoba má být smaltovaná a né nerezová. To je dost podstatný rozdíl.

Ninžo :
ty jsi to taky asi nečetl, že tady píšeš takové bludy o zahřívání. :-)

jezero:
díky za upozornění hned příště to dám do smaltu.

Jezero, španát se musí zahřívat, aby kyselina lépe pracovala. Je to odzkoušené.

Japonskej chlapče, ty nám zraješ jak víno :-D :-D Čím dál tim lepší :-D Porad Jezerovi jak má čistit, bud od té dobroty, on tomu nerozumí :-D :-D

Ale to ví přeci každý, že se má špenát zahřívat.. nejlépe nepřetržitě, např. na topení. Je to můj nejnovější vynález, uprage jezero špenáto-návodu kdo to neví, tak už to ví 8-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru