Janovicema nám vyhrožoval velitel Janovice nikdy více, radši kulku do palice
tak to říkali staří
Kde jste byli na vojně ?
Ahoj, jak vidno z VilSonova vlákna, řekl bych, že většina hledačů vojnu zažila a jelikož nás je víc než kasáren, museli jsme být ve stejných kasínech. Nic pro holky, pardon.
I když znám jednu, co na vojně byla. Tenkrát byla kluk...
Já jsem byl na PŠce v Josefově (Jaroměř) a potom ve Strakonicích. Nástup podzim 88.
Sakra to už je dávno, až mám z toho depresi.
Jojo chlapy ja jsem z Janovic, pomatuju si jak sme jako parchanti staly pod zdravotnim strediskem u hlavni silnice na Klatovy a zebraly po vojakach odznaky..pomatuju si ze naky kluci nam dali odznaky i s baretem ted ty kasarna jsou sama socka...
Nedavno jsem jel kolem a koukám, že je to tam samá firma
Jooo to taky kazdou chvilku se tam neco stavi..
Konecne nekdo z jinec.
Tam jsem byl házet granátem
Ja sem na vojne sice nebyl, ale jako malej sem musel byt na kazdy prisaze, a taky sem jeste do nedavna bydlel na tom vojenskym sidlisti, takze sem k nim mel hooodne blizko.
Neznáš tedy náhodou pana Tomana ze sídliště? Byl to můj velitel na rotě. Tehdy kapitán. Teď je už nejspíše v důchodu a generál Zlatej člověk a žádná guma
Toho znam... skoro soused... na sidlisti sice uz nebydli, ale v duchodu jeste neni.
Ja ho znam spis jako kamose meho otce a pak jako vedouciho rybarskeho krouzku...
Tak doufám, že Tvůj otec není plukovník Vácha a tvoje sestra tím pádem miss
No, tak to jsem rád, že jsem Tě tam nepotkal Už bych tu třeba nebyl
já tam stavěl pro rusáky ty sila na střely a kasárna hrozné veget
V Jincích byl spolužák. Tou dobou, co ty. Někdo mu tam přejel v noci auto nějakým náklaďákem
Jak se jmenoval? Já to napálil jen jednou s tatrou do uvazu, málem jsem je prostrčil přes bránu na silnici
Petr Kohan a zrušili mu tam fialovou Š105
Ja jsem jednou slyšel na vlastní uši hlášku:...... proč se bojíte. Máte tatru a oni stejně parkujou špatně...... ))))
I za mě se to říkávalo, ale už pomalu končila povinná vojenská služba, takže to byl spíš internát než vojna. Ale naučilo a dalo mi to určitě do života spoustu. Takže na vojnu já vzpomínám jen v dobrém
1981-1983 VÚ 6813 HRANICE NA MORAVĚ
82-84 podzim střelec tanku Janovice nad Uhlavou.
PS 2020 Březová u Sokolova 1968-1970, Vojenský řidič. T-111, T-805.
též sokolov - železniční vojsko
Řijen 2000 Jihlava-Pístov a pak Nepolisy řidič-strojník EC super místa.
Nástup léto '99 Hodonín,pak Opava-svob.(st.automechanik) poté Jihlava-Žižkovy a Jarošovy kasárna.Byla celkem pohodička
97-98 Celý rok i s pš Beroun
Vú 3316 Velká Hleďsebe.Bigbít,pancéřovník.95-96.
VÚ 5136 Chrudim, 107. silniční stavební prapor 1989
76.protiletadlová raketová brigáda Sokolnice na kopečku.Potom za trest záložní velitelské stanoviště Pohrabáč Ořechov u Brna
Tam veget,vstupku do baráku jsem měl z celého kasina okolo jen já.Tzn.já mohl všude a ke mě nikdo,ani na kontrolu.Jen z velitelství v Sokolnicích a to mi kluci z ústředny zavolali. Takže pohoda.
1989-1990 VU-7253 Levice,stavebni vojsko Mochovska elektrarna-Gabcikovo,po zruseni Hronsek u B.Bystrice strazni oddil,ale tam jsem skoncil jako dozorci psince-takze vojna super
1987-1989 Dolni Brezany VMV, rad vzpominam ale az s odstupem casu
Leden 93,VU-3755,Chotěboř-Bílek.Četa strážného doprovodu
1974-1976 , povolán k PVOS. Necelý rok na ŠDZ VU 5336 v Karviné, zbytek kolem Brna- Unín, Vranovice, Jamolice, s cestovní kanceláří ČSLA na střelbách.
něco o PVOS: http://forum.presscont.eu/
a kdo má zájem se podívat na spolubojovníky : http://www.spolubojovnici.armyburza.cz/ )
Stříbro 1993, Průzkumná rota
Vú.5666 Pardubice Hurka.1993.meteorolog pzdo .dělostřelectvo...pote Jihlava-Žižkárna.
81-83 PS rota,Dyjákovice,potom Sedlec u Mikulova.Mamámkům doporučuju
Nebyl a ani toho nelituju.
To mi nak nestymuje
Za modrou knížku bych tenkrát klidně prodal mámu do otroctví
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.