Detektor kovů Golden Mask GM4PRO, GM4WCL a GM4 XTREME

Detektor kovů Golden Mask GM4 je k dispozici v několika variantách, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly různým potřebám hledačů, od těch, kteří se zaměřují na drobné předměty, až po ty, kteří hledají hluboko uložené relikty. Základní model GM4 pracuje na frekvenci 18 kHz, což mu dává vynikající citlivost na drobné cíle, jako jsou mince a šperky. Je vybaven manuální diskriminací a nabízí režim All-Metal pro maximální hloubkový dosah. Jednou z hlavních výhod tohoto modelu je jeho jednoduché ovládání, které umožňuje rychlé nastavení a přizpůsobení různým podmínkám.

Pokročilejší varianty zahrnují Golden Mask GM4PRO, GM4WD, GM4 XTREME a GM4WCL. GM4PRO nabízí dvoufrekvenční režim (8 kHz a 18 kHz), což poskytuje větší flexibilitu při hledání různých typů kovů a v různých terénních podmínkách. Verze GM4WD navíc přichází s vylepšenou technologií pro lepší stabilitu a hloubkový dosah, což ocení především pokročilí hledači v mineralizovaných půdách. Všechny varianty GM4 jsou známé svou robustností, rychlou odezvou a výborným poměrem cena/výkon, což z nich činí oblíbenou volbu mezi hledači, kteří hledají spolehlivý detektor s vysokým výkonem.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 1.4.2014 12:49

No, ja teda vzdy odladuju, nez zacnu hledat. To, ze mas furt nastaveno stejne, neni dle meho nic moc, protoze ten detektor neni odladenej na konkretni lokalitu. Po kazdem vypnuti a zapnuti odladuju znovu. Samozrejme, ze na hledacce detik nevypinam, proste zapnu, odladim, chodim, vypnu, jedu domu. A priste zase to samy. Mozna se mylim, ale podle meho trvale nastaveny GB a neodladeni pri novem zapnuti muze mit za nasledek hned nekolik problemu - nizsi dosahy, horsi prezentace signalu a mozne prozvuky.

A tem, co chodi v manualu - dosahy jsou tam mensi. Nedivte se, ze mate jakoby cilove signaly v manualu a v automatu nic. Jednak je to tim, ze nemate odladeno a pak i slaba mineralizace nebo dutina jde do "signalu" (ale zkuseni poznaji rozdil) a jednak jsou v automatu dosahy mensi a obavam se, ze hranicni signaly nebo jine takove ty KOPAT / NEKOPAT vam ukroji, proste je neslysite. Je to vlastne naprosto proti prirozenosti, proc mit analog.

Já bych i odlaďoval ale ten potenciometr je citlivej na každej dotyk.Když byl detík novej,dalo se během pumpování otáčet s potenciometrem a bylo slyšet jak se to pěkně plynule uklidňuje.Teď na potočení to reaguje řevem,takže do toho rýpu jen když je detík na poli nebo v lese neklidnej.

Tak mas asi zaprasenej nebo co, mozna bude stacit nejak vyluxovat kolem potenciometru? Ja ladim tak, ze pumpuju, prestanu, pootocim GB, zacnu zas pumpovat, zase prestanu, otocim... atd az do odladeni. A nema problema

A při tom pootočení je ticho nebo dělá kravál?

Trosku to "prdi" - nevim, zda je to od zacatku nebo casem, ale neni to nic, co by mi vadilo. Pootcim, pri tom prdne, zapumpuju, zase pootocim, az dokud neprestane vydavat houkavy zvuk pri pumpovani.

Na to ti mužu odpovedet. Taky jsem se tim zabejval dělá to jenom ,kdyz tam mam cívku 26x23 a tu malou 17cm s 30x25 to ani nehlesne.

Ahoj, vypadá to, že Rusák zase něco chystá, dělalo to taky všude možně loni když zabíral Krym. Když to zvedneš, a máš větší sondu (to je sice jiný - velikosti sondy- než si zachytil ty, ale princip je stejnej), a dáš to nad zem, vejš nad zem, aby nevidělo, tak to začně zpívat pomalu i na automat. Zhruba tak od minulýho tejdne. Je to slyšet i na jinejch detektorech. Netušim, jestli to je opravdu ono, ale že to je najednou, a vlastně plošně, to je podezřelý. Čort znaet.

Ahoj jo zhruba od minuleho tydne jsem to zaznamenal myslel jsem ze je detektor v haji. Dela to jen nekdy a jen chvilku kdyz dam sondu do vzduchu tak je to sileny snad to brzy prestane.

Nojo, vlastne, loni to bylo taky. Ja ted lezim s chripkou, nechodim, takze jsem zatim nic nezaznamenal.

litrfree Ty kluku,ty máš asi halušky,kde bys Rusa našel :-) Ty radary maji svůj akční rádius.Tak snad mají v Čáslavi falešnej poplach,Poplašný zprávy.jsou trestný :-(Ahoj :-)

Zdravím, mám už třetí GM4 a tohle cvrlikání při ladění země mě přijde normální. Holt jsou to potvory neklidny a kdeco se jim nelíbí, ale to je dan´za citlivost a hloubku ;-) ;-) no ale pokud jim člověk přijde na chutˇ jako já tak na ně nedá dopustit.

Tak jako detík je to suprovej a třeba se spider 9" se kolikrát musím rýčkem ujistit že vůbec funguje když dlouho nemám signál a na nějaké to ťuknutí taky nereaguje.
Potenciometry ale nejsou na furt.Pokud ho zapnu bez cívky a otočím knoflík na doraz nebo se ho jen dotknu,vřeští taky.S cívkou to ale nedělá a nevím jestli to dělal od začátku nebo ne.
Vím ale že na začátku během odladění jsem pumpoval a palcem pomalu GB knoflíkem otáčel a plynule přešel do místa kdy se detík skoro neozýval.
Teď reaguje řevem na sebemenší pootočení.

Zkus to nejak vycistit, vyluxovat. Nekdo tu kdysi resil ze to necim prostrikl - ale toho bych se bal, kapaliny a elektronika nejdou dohromady :)

Možná tak snad tím co je určenej na elektroniku,jmenovalo se to myslím Kontox.

Jo asi jo, protoze jsem celou dobu myslel na konkor, coz je samozrejme blbost, ale tn nazev prave v te vzpomince takhle znel. Tak to bude ten tvuj kontox :)

Nebo toto(moc drahé) http://imusicdata.cz/tad-cistici-sprej-deoxit-faderlube-f5-pro-potenciometry
nebo(lepší cenově) http://www.nakupnigalerie.cz/teslanol-cistici-prostredek-na-kontakty-s-ochranym-ucinkem-sprej-200ml-143154

Stejne bych ale predtim napsal Marovi, co ti poradi... Treba vi vic a nebude to ta slozity k reseni.

Čistič oxidace a kontaktů,od firmy WURTH používám běžné,na konektory,potaky :-D

Zakopávání cílů do různých hloubek bylo první co jsem dělal když jsem se s detektorem učil a naposlouchával ho. Možná je to rukama, možná mám vadný stroj, nebo tu máme nějakou zvláštní mineralizaci,ale na jedné hromadné hledačce mi jeden kluk říkal to samé, že už chodí jenom v automatu.
V manuálu se mi běžně stávalo, že jsem kopal slabý signál a žádný cíl tam nebyl, byl to jen prozvuk. V automatu se mi to nikdy nestane i nepatrný šust znamená nějaký cíl.

Blbost, vse se da odladit. Ver mi. Asi bys potreboval nekoho, kdo te proskoli.

Ahoj ted v nedeli jsem byl hledat a delalo mi to samé. GM4 mam 2 roky odladení delam porad stejne. Nedalo se s tim vubec hledat. Mam zakladni civku 9".Kabel jsem utahoval povoloval ale nic platne. Vcera jsem to zkousel a uz je to v poho tak snad to bude slapat dal. ;-)

Stalo se mi že jeden den to na poli šlo bez problémů a druhej den to samé pole,ta stejná část a hledat se nedalo a přitom jsem nastavení neměnil.

Presne tak obcas se mi stane to same prijdu na pole zapnu detektor a zacne blbnout pritom jsem tam hledal bez problemu. zacne to chytat falesny signaly cvrlikat pak to pomalu ustava az to ustane uplne a pak muzu hledat bez problemu.Zacne to delat zase az druhej den. Nechapu i kdyz mam prepnuto v automatu.

Mi pomohl nacvaknout dvoudílné ferity v plastovém pouzdru na kulatý kabel 8-)

Kabel moc utažený?? To sem neslyšel..Bral bych to naopak..Ale možný je všechno..Spíš bych něco ubral a mrknul na cívku..

Tak v tom pripade ale neni problem v civce, ani kabelu, ale v nastaveni GB a tedy v uzivateli :-)

Zdar chtěl bych se zeptat,mám sluchátka ws 107 jakej je rozdíl ve sluchátkách ws 103?jelikož ws107 reagujou pomalu a vynechávají prostě hrůza,musim proto chodit z drátama,proto se ptám,jsou ws103 přesnější?Díky za rady :-)

jestli ho neumím odladit, to si nemyslím tak nevím. Jak to pročítám tak každej detík je tak trochu svůj.

Dneska jsem to byl na pár minut zkusit venku, a došel jsem na to že na rovné louce bez bordelu větviček, stébel atd. jde chodit sice trochu o nervy ale jde, ale všude jinde jenom manual.

Ahoj všichni majitelé tohoto pekelného stroje :-).Pročítám tu diskuzi tak chci také přispět názorem na gm4.Chodím s ní skoro rok .Co se týká hloubky a citlivosti tak to je vážně skvělý výkon a jsem s tím na víc jak na 100% spokojený. Co se týká ladění tak je to už horší.Jak tu někdo psal .Je to potvora neklidná :-). Nejlépe naladím loukách co jsou u nás v Krušných horách.To je vážně klidná a maká dobře.Když chodím lesy tak jedině v automatu,protože když chci hledat v manuálu tak reaguje na tuknutí do větviček ,na díry mezi kořeny a kameny a tak podobně .Takže do lesa jedině automat jinak bych slyšel samé pípance :-).A na obdělávané pole kolem měst chodím různě.Když je pole zorané na hrubo tak raději automat ,protože to prozvukuje jako nad prohlubní třeba mezi kořeny. A když je pole uhlazené tak naladím.Někdy se ,ale na polích doladit nemůžu ani kdybych se po to .. :-).Tak přepnu na automat a neřeším to.Ten automat trochu ubírá na hloubce ,což myslím ,že na obdělávaným poli zas nevadí . Ale spíš je u automatu hůř rozpoznatelný cíl pod sondou(u barvy je slyšet i železo a tak podobně) Takže kopu častěji .
Gm4 má prostě něco pro a něco proti takže se to vykompenzuje a já jsem s ní spokojený.Určitě to je detektor se kterým nemusí mít nikdo strach,že za nim bude chodit někdo jiný a sbírat věci co přešel .
Jen pro info mám sondu 30/25 a věřím ,že každá sonda se chová jinak.Tak mám v plánu si na ty pole koupit tu menší spiderku .Ta tam bude určitě lepší.
Tak lovu zdar a at se daří

Automat ubírá na citlivosti - pokud máš nastavenou senzitivitu na hranici normálna - 9 a více, pak je jasné, že v manuálu je detektor nestabilní - reaguje na vše a moc. Já chodím na cca 8.5, jak kdy. Dále je to o tom, jak máš kabel cívky utažený kolem tyče. Když je to na krev, je citlivý detektor i na ťukance, když je to zase moc povolený, kabel plandá, zase může dělat prozvuky. Chce to najít optimum. Dříve jsem si kabel stahoval páskama na sucháč, dnes už to nedělám, a detík přesto nevydává prozvuky. Jo a Spider 23 cm je dosti odolná a nereaguje ani na tvrdé zacházení v podrostu. Doporučuju ji i do lesa a hodně zahuštěnýho bordelu. Co se týče odladění - chodím GM4 2 roky a nikdy jsem neměl problém KDEKOLI detík odladit. Pokud ti detektor pípa nad prohlubní, tak máš blbě odladěno - není to chyba stroje :) Stačí odladit nad takovou brázdou až do ztichnutí. Otázka 10 vteřin.

já už hodil flintu do žita a běhám jen v automatu :-D :-D :-D :-( 8-) :-(

Nechápu, co je těžkého na tom, 30 vteřin věnovat odladění detektoru a získat tím až o 20% lepších dosahů? To si rovnou kupte LP Zero, pokud nedovedete využívat manuálu, pánové :-)

Tiež sa mi to spravalo rovnako ako to tu pisu niektory uživatelia, gm4prowd tele mam 2 krat v servise prvy krat oscilacia pristroja a teraz to neide odladit co potvrdil aj predajca po odskusaní v teréne..Moj nazor : Gm nekupovať! Hlavne ked som si teraz prečital ze nie som jediny s tymto problemom!

Tak s Goliášem to taky neodladím,Tiger je v pohodě,spiderky taky.

jde mi to tak na jedné lokalitě z pěti...

Těžko říci, ale v těch lokalitách co chodíš se leccos docela móta. Vycházím tedy s toho že je to okolo Mšece. Kde jsem se taky párkrát byl mrknout a navíc tam mám i dost známých a opravdu hodně prodaných GM4.
Já automat nepoužíval v podstatě nikde, jedinou výjimkou jsou čediče. Pokud hledáš nějaký postup v kterém by to mohlo být co nejlépe slyšet a když budeš v lokalitě kde ti to nejde. Dej si tam jedno tón, disk na 0, prahový tón aby se lehounce ozval a otoč GB úplně doprava. Pak pumpuj a hledej bod kde se zvuk stíší. Je dost náhlé. Je možné že nenajdeš místo kde by byl uplně ticho, to je ale jedno. Nastav tam kde je ten rozdílový bod.
Budou ale místa kde se mineralizace mění krok po kroku. A ne že by taková místa v okolí Rakovníku, Loun atd. nebyla. Klidně se tam dá ten automat nastavit. Ten rozdíl v dosahu není ve vysoké mineralizaci takový, spíše mi vadí že pak neslyším ty nejdrobnější želízka. Někomu to ale spíše vyhovuje. :-)

Tak dekuju a hned jak vyrazím vyzkouším. ;-) a co ti tady padlo ?

Houkani - zrejme jsi mel prehnane nastavenou citlivost. Popisovane "problemy" pri odladovani proste nechapu kluci. Pokud vse delate jak mate, nemuzete odladit blbe.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky