Krásná práce, gratulace
Špenát to zase zvládl !!
Před týdnem jsme s tatíkem testovali jeden nový lesík kousek za Brnem. Oba jsme tehdy byli po nemoci a ještě ne zcela zdraví, takže to byla jenom taková malá pokusná dvouhodinová mávačka, či spíše zdravotní procházka po lese se zapnutejma klackama... :) Něco málo padlo a mimo jiné i tahle fešná troječka. Už při vytažení ze země vypadala docela zachovale, což následné očištění jenom potvrdilo. Mince nejprve putovala na pár dní do destilky a poté do špenátu, přičemž jsem její postupnou očistu schválně rozfotil po jednotlivých fázích, aby byly dobře vidět pokroky. Myslím, že to dopadlo docela dobře !!
Coin data
Identified coin: | František II (I.) (1792–1835) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 603) |
---|
User feedback
Diameter: | 30,0 mm |
---|---|
Weight: | 9,00 g |
Mintage area: | České území (1 názor) |
Ruler: | František II (I.) (1792–1835) (1 názor) |
year of mintage: | 1800 (1 názor) |
Nominal: | 3 Kreuzer (3 Krejcar) (1 názor) |
Material: | Měď (Cu) (1 názor) |
Coin ID: | František II (I.) (1792–1835) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 603) (1 názor) Emersonskej: 603 |
Log in and help identify this coin.
Photo
Circumstances of the finding
Location: | Jihomoravský kraj |
---|---|
State of soil: | Damp |
Depth of the finding: | 10 cm |
Used detector: | xp Deus |
Post
Je parádní a na čištění špenátem jsi největší machr! Perfektně vyčištěná mince, navíc přírodní cestou. Takže to jde a né, že ne. Gratulace!
Moc pěkná. Gratuluji
Tak tohle se mi líbí 👍
Jak dlouho pobyla ve špenátu ?
TO BY MA TIEŽ ZAUJMALO .
A v čistom ?
Neuvěřitelný, krása, grt. a palec.
Takže špenát říkáš... Musím zkusit jinak super👌
PRÁVE SOM ICH NAUKLADAL ZOPÁR DO ŠPENÁTU,ZA 24H PRVÁ KONTROLA .
UVIDÍME AKO SA TO MNE OSVEDČÍ :)
Argill: Inu chvála samosebou potěší, ale myslím, že jsou tu i lepší špenátoví čističi. Každopádně já sám nedělám nic víc, než co jsem se naučil tady od místních zkušenějších.
No a pro ostatní zájemce o bližší info. - Mince nalezena v sobotu. Někdy do středy se koupala v destilce, ve čtvrtek večer začátek špenátování a poté každý půlden vytažení ze špenátu, přečištění jemným zubním kartáčkem se zastřiženejma štětinama. V sobotu večer, když už krusta z větší části pustila ještě proběhlo gumování a pak jsem párátkem poladil zbylá místa, kde se ještě měděnka držela. Totéž i v neděli večer (ale bez toho gumování), no a v pondělí následovalo finální lehounké doladění mosazným kartáčkerm a přetření oliváčem.
Hezký, moooc hezký
Paráda jsi šikulka
Kujííí !!!