Půlka od Lotra

Docela zachovalej půlkrejcárek akorád sem mu trošku pomoh elektrolýzou měl na sobě jakousi krustu co nešla dolů odstranit.

Coin data

Identified coin: František Lotrinský (1745–1765) – 1/2 Kreuzer (1/2 Krejcar) (č. 1116) František Lotrinský (1745–1765) 1/2 Kreuzer (1/2 Krejcar)

User feedback

Diameter: 21,5 mm
Mintage area: České území (1 názor)
Ruler: František Lotrinský (1745–1765) (1 názor)
year of mintage:
Nominal: 1/2 Kreuzer (1/2 Krejcar) (1 názor)
Material: Měď (Cu) (1 názor)
Coin ID: František Lotrinský (1745–1765) – 1/2 Kreuzer (1/2 Krejcar) (č. 1116) (1 názor) candatobijec: 1116

Log in and help identify this coin.

Photo

Půlka od Lotra
Půlka od Lotra
Půlka od Lotra
Půlka od Lotra

Circumstances of the finding

Location:Olomoucký kraj
State of soil:Dry
Depth of the finding:20 cm
Used detector:Nox
28 votes
28 votes
viewed:
1395x,
comments:
12,
finder:
candatobijec candatobijec
photographed:
3 October 2019,
loaded:
3 October 2019

Post

Ten je parádní ;-)

Ta krusta co nešla dolů, byla asi ušlechtilá patina o:-), ale jinak krásná mincička ;-)

jojo, parádní, já mám samý ošoupánky, grt. a palec. ;-) :-)

Moc pěkný
Škoda že nemáš nálezovku před čistěním, jak vypadala ta krusta...

Pěknej ;-)

Moc pěkně zachovalý, gratuluju :-) ;-)

Taková je holt cena za elektrolýzu. Teď je otázka, jestli na ní byla patina, nebo měděnka, která by to kolečko užírala dál. Jak znám měďáky, tak spíš to druhý. Pěknej lotr, gratulace! ;-)

Poradíš kuchařku na tu elektrolyzu? Dekuji :)

Jsem zastánce méně agresivních metod čištění. Chemie a elektrolýza působí i tam, kde je čistý kov a ten to pak nevratně schytá. U mincí to platí dvojnásob.
Za mě raději mnoho týdnů v destilce a pak kombinace lupy, párátka a oleje a pomalu se zbylé krusty zbavit. 8-)

Vyzkoušel jsem mnoho způsobů čištění a ta krusta vypadá jak skelnej hladkej povlak a jedině lýzou to šlo dolů.Tolik má zkušenost :-D

pekna zachovalost,paradni :-) ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top