Půdovka.

Artifact category

Identified category:
User feedback: Kitchen (1 názor), Czechoslovakia (1 názor), Tin boxes for raw materials (1 názor) Matyas_11: Czechoslovakia, Singer: Tin boxes for raw materials, wiky: Kitchen

Log in and help identify this find.

Photo

Půdovka.
Půdovka.
0 votes
0 votes
viewed:
653x,
comments:
11,
finder:
Kvasak Kvasak
photographed:
15 January 2016,
loaded:
16 August 2015

Post

Jak je to starý?

jaky asi byl :-P to už sa nedovime,pěkne ;-)

Asi dvacátá léta.

Jo a jakej byl?No přece z mlíka. :-D :-D :-D

muže byt o:-) :-P

Sýr Gruyére chutná spíše nasládle s lehkým náznakem soli, i když jeho chuť velmi záleží na době zrání. Často ho popisují jako krémový a s oříškovým nádechem, když je mladý, a jako aromatičtější a zemitý s přibývajícími měsíci. Plně vyzrálý je zhruba po pěti měsících, někdy ale zraje i celý rok. Považuje se za vhodný k pečení, zvláště kvůli tomu, jak neztrácí chuť a dobře se rozteče. Je ingrediencí mnoha pokrmů, mimo jiné se přidává i do francouzské cibulové polévky, cordon bleu nebo do těstovinových a salátových jídel. Když si ho přivezete domů nebo ho dáte někomu jako suvenýr, určitě nic nezkazíte.

Pokud vás zajímá, jak se Gruyére vyrábí, můžete zavítat do horské vesničky Moléson, kde se nachází výrobna. I v současnosti se tu sýry produkují stejným způsobem jako před staletími, kdy lidé neměli k dispozici stroje a techniku. Základem je kvalitní mléko s jedinečnou chutí, které tu dosahují pastvinami s horskými bylinkami a travinami pro krávy. Gruyére tu zraje minimálně šest měsíců ve velkých kolech, které váží až třicet kilogramů.
8-)

Cisar ... jaký znalec sýrů. :-D

Miluju sýry :-)

No vida.dyď sem to říkal z mléka ne jako dnes z rostlinného oleje. ;-)

To byl ještě sýr sýrem.. :-(

Kvasaku ! Že ty si ho sežral !? :-P

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top