Pěkně tlustý kolo

Moje první čtyřka,šoupnul jsem ji do oleje a uvidím časem jestli bude za něco stát.

Coin data

Identified coin: František Josef I. (1848–1916) – 4 Kreuzer (4 Krejcar) (č. 71) František Josef I. (1848–1916) 4 Kreuzer (4 Krejcar)

User feedback

Mintage area:
Ruler:
year of mintage:
Nominal: 4 Kreuzer (4 Krejcar) (1 názor)
Material:
Coin ID: František Josef I. (1848–1916) – 4 Kreuzer (4 Krejcar) (č. 71) (1 názor) PapouchR: 71

Log in and help identify this coin.

Photo

Pěkně tlustý kolo
Pěkně tlustý kolo
Pěkně tlustý kolo

Circumstances of the finding

Location:Středočeský kraj
State of soil:Dry
Depth of the finding:10 cm
Used detector:Bounty Hunter quick draw pro
15 votes
15 votes
viewed:
1151x,
comments:
6,
finder:
PapouchR PapouchR
photographed:
22 June 2017,
loaded:
22 June 2017

Post

Mě dneska pípla taky. Je lesní, takže by mohla za něco stát. Už rozmražuju špenát... :-)

Já pro ni nemusel ani daleko. Říkám si:kurna mám starej barák a ještě jsem nehledal venku před bránou. Na pěti metrech čtverečních cca 10 mincí,a tahle nejhezčí :-D

PapouchR: no na fotkách ten koláček vypadá celkem dobře. Problém je, že olej ho nevyčistí. Ten může nanejvýš krapet rozrušit krustu, ale měděnku z něj nedostane zcela určitě. Tu by zvládl právě špenát, jenže teď, když už je mince v oleji, je na něj bohužel pozdě...

Emersonskej: nemáš tak úplně pravdu, kvalitní oliváč měděnku rozpouští. Už po 2 dnech s takovouto mincí je zelený jak Brčálník. Problém je ho sehnat. Mně se to povedlo v Albánii a Turecku, ale vždy od místních u cesty. Jinak je to průmyslový olej, který nemá s extravirgin co společného, naše obchody snad ani nemá smysl zmiňovat.
Když už je mince jednou v oleji a rozhodnu se změnit technologii čištění do vodního prostředí, není problém odmastit v teplé jarové vodě.
PapouchR: Hodně slušný stav, tak hluboká ražba se na těchto kolečkách moc nevidí ;-)

Díky za rady. Když nepomuže olej zkusím ten špenát. Nějak na to nespěchám :-)

Tovarnik: Aha... dík za info. Já sám jsem sice nikdy minci z oliváče do špenátu nepřendával, ale za to může informace tady odtud z diskuzí, kde svého času kdosi tvrdil, že oliváč minci jakoby zakonzervuje a špenát na ni potom už nemá patřičný účinek. Mimochodem i tu informaci o tom, že oliváč jenom změkčuje krustu, ale samotnou měděnku nevyčistí, mám odtud. Každopádně ale moc dík za rady - já si třebas až doteď myslel, že ten 100% panenskej olej, co jsem si svého času koupil, je opravdu kvalitní...

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top