Obr

Rad bych se podelil o dnesni vekou radost mince o prumeru 32mm.
A byl bych rad za rady jak ji vycistit jestli uz to neni mrtvola.

Coin data

Identified coin: František II (I.) (1792–1835) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 1196) František II (I.) (1792–1835) 3 Kreuzer (3 Krejcar)

User feedback

Diameter: 32,0 mm
Mintage area: České území (4 názory)
Ruler: František II (I.) (1792–1835) (5 názorů)
year of mintage: 1812 (1 názor)
Nominal: 3 Kreuzer (3 Krejcar) (4 názory), 6 Kreuzer (6 Krejcar) (1 názor)
Material: Měď (Cu) (3 názory)
Coin ID: František II (I.) (1792–1835) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 1196) (4 názory) Mxx40: 1196, frantomas: 1196, GATTO: 1196, az: 1196

Log in and help identify this coin.

Photo

Obr
Obr
Obr
Obr

Circumstances of the finding

Location:Vysočina
Depth of the finding:5 cm
Used detector:eurotek pro dd
6 votes
6 votes
viewed:
1079x,
comments:
7,
finder:
xxstevexx xxstevexx
photographed:
18 August 2016,
loaded:
18 August 2016

Post

Hydroxid sodný (popř. Krtek)+velmi horká voda; tvrdší kartáček+mýdlová voda. Můžeš několikrát opakovat, třeba 1-2x denně. Krusta se šetrně a celkem rychle oddělí ;-)

krtek fakt pomuze?to bych mel strach....jinak moc dekuji za rady

Krtek=hydroxid sodný. Je naprosto šetrný, čistím v něm v první fázi všechny mince. Hliněnou krustu hezky odstraní. Zajdi si třeba do OBI, tam mají balení hydroxidu sodného.

Shodou okolností jsem včera tenhle koláč našel taky, akorát rok 1800, je úplně stejně obalen hliněnou krustou, ale už se cca z 50% odloupala, právě díky tomu hydroxidu a následnému čištění kartáčkem.

to je teda zjimavy diky za radu

a to tam nejak chvili nechate nebo jen posipat zalit a cistit?

Já to dělám tak, že si do sklenice nasypu cca 1/2 kávové lžičky hydroxidu sodného a zaliju cca 250 ml velmi horké vody, pak to nechám louhovat několik hodin, můžeš to nechat přes noc, pak to vyliju a v mýdlové vodě pucuju mince kartáčkem. Tohle můžeš několikrát opakovat. Asi tam nějaké zbytky krusty zůstanou, ale ty už můžeš odstranit třeba dřevěným párátkem.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top