No co toto znamená

Tak když už jednou najdu nějaké razidlo nebo spiš razítko tak nevím co tím autor myslel možná je to prostý ale já nevím ,napadá mě jen že v nějaké cizí slovanské řeči něco jako ,siláků je málo 😄možná mě ale někdo poučí ,jako vždycky , dík

Artifact category

Identified category:
User feedback: Stamps (5 názorů), Business, craft and office (1 názor)
nikamov: Stamps, cobasico: Stamps, petroff: Stamps, Tom78: Stamps, michalk: Business, craft and office, Majky111: Stamps, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

No co toto znamená
No co toto znamená
No co toto znamená
No co toto znamená
No co toto znamená
No co toto znamená
10 votes
10 votes
viewed:
2979x,
comments:
22,
finder:
drda1968 drda1968
photographed:
8 March,
loaded:
13 March

Post

To je nějaký razítko pro hygienu a kontrolu masa u řezníků a uzenářů. ...

https://www.digitalniknihovna.cz/mzk/view/uuid:88f1f6f0-73f3-11ee-b365-005056827e51?page=uuid:d6f80447-8d7e-4a08-8de4-b47dce11045b&fulltext=svalovce

https://cs.wikipedia.org/wiki/Svalovec_sto%C4%8Den%C3%BD

Jo jó,svalovec stočený parazitický červ žijící ve svalovině zvířat. Nejčastěji v divokých prasatech ale třeba i lišky jezevci atd. Pěkný humus. Proto myslivci po usmrcení zvířete dávají vzorky na veterinu aby zjistili že je vše o.k.👍😉☘️ nález ale máš zajímavý 👍😉☘️

Proto žeru jen banány jako vopice. :-D ...

Tak to ztratil nějaký myslivec co si to potvrzení dělal sám 😂ale díky kluci, zase vím díky vám o něco víc

Tohle není samodomo, teoreticky to mohlo být vypalovací razítko.

S těmi banány, no nevím, není občas ve špičce nějaká havěť? Neb proto se maj špičky 🍌🍌🍌 odkrojit 🤔🤣🤣🤣

Jo bude to asi vypalovací je to těžký jako to prase

A co by jste s tím asi jako vypalovali? :-D :-O o:-) ... Buť to veterináři tiskli na lejstro nebo přímo na maso. ... Zeptej se nějakýho staršího člověka, kterej dělal na veterině.

Jasnačka, to je přece potvrzení že je maso v pohodě. Kam by to kdo vypaloval. To že je to samo domo značí že myslivec nebo jiný lovec si udělal sám potvrzení a maso prodal. Dneska v době kdy neexistuje žádná relevantní kontrola ať už v hospodě nebo v čínským bistru prodá dotyčnej lovec maso bez kontroly za odpovídající cenu,tak že je spokojenost na obou stranách. Jedinej kdo má průser je zákazník kterej to seřere a nakazí se. 🤦🤦🤦🤫🫢🙀

Jsem zapoměl,nález zajímavej určitě za palec👍👍👍

To ale nebude samo domo a určitě si nekontroloval myslivec sám maso doma na koleně pod lupou. Jak to dělají dneska myslivecká sdružení? ...

No ono je dobré že se tento parazit u nás nevyskytuje . Jen minimálně. Pár ks za xlet. Ono stačí maso udělat na sto stupních a je po něm. Horší je to s uzenim to mu nevadí. Tady na jihu Čech nepamatuji že by se za 30 let podařilo nějakého najít ve zvěři. Ať se daří a pamatuj nezerte tatarák z divočáka.😉😁👍✌️☘️

Cobasico
Já měl na mysli že si dal štempla sám a nic nekontroloval,ale máš pravdu že tohle jako domácí výroba nevypadá. Navíc málokdo si to troufnul.
Jak to dneska dělaj myslivci vím jen z druhý ruky páč sám myslivec nejsem ,ale co je pravda tak menší čast masa nechají prohlídnout doktorem,a větší část prodají na černo do gastrokšeftů,samosebou bez papíru. Jestli si sám myslivec tak mi hned nenadávej že to není pravda,mluvím o našem kraji. Tady to tak fakt chodí.

Járyne,přesně tak,pokud to maso normálně upečeš tak je to v poho. Horší jsou ty rádoby restaurace kde ti předložej napůl syrový maso,a říkaj tomu hrdě krvavej biftek🙀🙀🤦🤔

Myslivec a ani myslivec nejsem, jen mě tak napadlo jak se to asi dělá dnes. Ale podle mě to neplatí jen pro myslivce, ale bude to směrodatný pro všechny, který produkují živočišnou výrobu/maso. Nějak to dělat musí a kontrola musí být taktéž. Ve Vietnamu bych maso do huby nevzal. :-D ...

No u nás se to dělá tak že vezmeš kus materiálu dojdeš na veterinu zaplatíš pár drobných udělají rozbor dají ti papír a můžeš jíst bez potíží ✌️👍

Tak nevím, jak dnes, ale za mého mládí bývaly na vepřovém mase, teda kůži, vypáleny různé identifikační znaky - žádná barva a nebylo to hluboké.


Ještě k tomu razítku ,na papír na stole s tím razítkovat nejde páč ty písmenka jsou malinko níž jak okraj,já to musel přitlačit prstama možná je to zub času nevím ale do měkké podložky by to šlo a váží to 114g mě by se líbilo to vypalování😂ale to by bylo smradu a je to blbost

No možná to namočili do potravinářské barvy a prdli razítko na maso nebo na kůži...
A svalovce zlikvidujete v mrazáku,14 dní min 18 stupňů mínus... 🙂

Pěkný nález 👍🙂

Přesně 😀 razítkovalo se takhle maso 👍

Hezký nalez.Za komárú bylo nějakou modrou barvou značeno skoro každé maso.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top