Mince

Coin data

Identified coin: Philipp II. von Pommern-Stettin (1606–1618) – 1/24 Thaler (1/24 Tolar) (č. 4548) Philipp II. von Pommern-Stettin (1606–1618) 1/24 Thaler (1/24 Tolar)

User feedback

Diameter: 19,0 mm
Weight: 1,39 g
Mintage area:
Ruler:
year of mintage:
Nominal:
Material:
Coin ID: Admin's vote (?)

Log in and help identify this coin.

Photo

Mince
Mince

Circumstances of the finding

Location:Jihočeský kraj
State of soil:Dry
Depth of the finding:15 cm
Used detector:Minelab
5 votes
5 votes
viewed:
1214x,
comments:
11,
finder:
river river
photographed:
31 March 2015,
loaded:
31 March 2015

Post

To je postříbřené falzum nebo Ag?

Vypadá to na silně zoxidované agčko

Ag to asi není, je to dost křehké. Nevím

Děkuji.

Po namočení na chvíli do octa by také mělo vykouknout stříbro. Pokud to není dobové falsum, ovšem. Nález pěkný!

ok, zkusím to. Dík.

To bude Ag. Šup s tím do citronky ;-)

Pomořansko - Štětín, Philipp II. 1606-1618, 1/24 tolaru 1616

http://www.ma-shops.com/hoelscher/item.php5?id=130820064&lang=en

http://www.acsearch.info/search.html?term=Pommern-Stettin+Philipp+II.+1606-1618.+1%2F24+Taler++1616&category=1-2&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1&images=1¤cy=usd&order=0&company=

Děkuji za určení. :-)

Nepospíchej ! Vím o čem mluvím. Také jsem několik postř. AG ,, zahodil,,. Asi to AG bude ale dokud si na 100 % neověříš že je to tak tak se na citronku vykašli. Tři dny po sobě louhuj v destilce a přejeď každý den kartáčkem. Potom by se měla v případě AG objevit stř. ploška. Pak zkus tohle -Někdo mi kdysi poradil použít čpavkovou vodu. Na max 20 min to v malé kádince louhuj. Dělej to venku , doma od smradu chcípneš. Pokud je roztok zbarvený do modra je to AG nebo jen postříbřený. Spadne ta největší část krusty. A to by mělo jít poznat jestli je to jen postříbřený a nebo je ve stříbře spousta mědi. Pak to sem hoď a pochlub se.
Zdravím :-D

Ok. Zkusím ;-), snad se to nerozpadne :-O

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top