Mince

Mince byla nalezena na poli, omyta vodou a čištěna pouze ve špenátové lázni.

Coin data

Identified coin: František II (I.) (1792–1835) – 15 Kreuzer (15 Krejcar) (č. 606) František II (I.) (1792–1835) 15 Kreuzer (15 Krejcar)

User feedback

Mintage area: České území (1 názor)
Ruler: František II (I.) (1792–1835) (2 názory)
year of mintage: 1807 (1 názor)
Nominal: 15 Kreuzer (15 Krejcar) (2 názory)
Material: Měď (Cu) (2 názory)
Coin ID: František II (I.) (1792–1835) – 15 Kreuzer (15 Krejcar) (č. 606) (2 názory) Inoboediens: 606, jajan: 606

Log in and help identify this coin.

Photo

Mince
Mince
Mince
Mince

Circumstances of the finding

Used detector:ne
You must log in.
1 vote
1 vote
viewed:
4052x,
comments:
4,
finder:
Inoboediens Inoboediens
loaded:
13 October 2008

Post

Krásný stav

Úžasná zachovalost a ta patinka zůstala excelentní!

Super Mince pane můžete mi prosím Vás vysvětlit co obsahuje ta Vaše špenátová lázeň kromě špenátu.Děkuji.

Pro Petra: pouze destilovanou vodu a čistý mražený nijak nedochudovaný špenát. Nikdy nečistím moc věcí najednou, tak do skleničky dám destilku a trocha špenátu, do toho věc kterou čistím a teď v topné sezoně to postavím na radiátor. Jednou denně to pak několikrát přetáhnu zubním kartáčkem a tak to dělám tak dlouho, dokud nález není očištěný. Pokud se začně lázeň kazit, tak ji vyměním. Doba čistění záleží na materiálu nálezu a na jeho znečištění. Tato metoda je nejvhodnější na čištění měděných nálezů a nálezů z měděných slitin, nevhodná na železo, olovo, zinkové mince. Víc by Ti k tomu řekl Jezero a Löns. Já tu metodu jen vyzkoušel a převzal, není z mo hlavy. Jinak lze dát nálezy do špenátové lázně i na starou pánvičku nebo do nějakého kastrůlku, jednou denně mírně zahřát, nesmí projít varem, no a dále jak jsem uvedl výše. Na spoustu věcí to opravdu velmi dobře funguje. Ale novou patinu to nevytvoří, ani starou a poškozenou neopraví. Tolik moje zkušenost. Jiní možná řeknou více.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top