Knofl i s kožichem.

Dnes fakt náročný den.
Nejdřív lítám po louce jako blázen celej zdrchanej a pak jsem ještě stahoval myšáka, co Fanky ulovila. Kožíšek moc pěkný, zimní, už je na rozporce. Maso jsem chtěl sežrat (za komunistů jsem to jedl v salámu a jako hodně gút) ale stará málem vylítla komínem, že prý to do ledničky dám jedině přes její mrtvolu.
Tak se napráskla masem Fanky a šlo jí k pleti :-) Knoflík má 31mm průměr, hledu zdar.

Artifact category

Identified category:
User feedback: Brass (1 názor) namor: Brass

Log in and help identify this find.

Photo

Knofl i s kožichem.
Knofl i s kožichem.
Knofl i s kožichem.

Circumstances of the finding

Location:Jihočeský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:20 cm
Used detector:Tesoro Deleon
3 votes
3 votes
viewed:
1840x,
comments:
7,
finder:
namor namor
photographed:
13 December 2020,
loaded:
13 December 2020

Post

Hm, nutrie. Měla krásný libový masíko, věčná škoda ho nezožrať :-) Stáhnout šla líp jak králík, to mě překvapilo.

Za komárů to byl celkem rozšířený chovatelský koníček.
Kara za kožíšky platila velice slušně a tak byl v každé vsi aspoň jeden chovatel - alespoň u nás. Po revoluci začali s lidma vyjebávat a tak to každý zrušil tak jako králíky. Jinak maso je špička a ještě dnes se myslím v jedné restauraci u nás nechá koupit specialita z nutrie říční.

To vypadá ještě jako mládě nebo nedorostla.Soused je chová(už jen z nostalgie).Prý za komára bral jen kůže a občas když neměl odbyt na maso tak ho házel na hnůj.Teď je to obráceně.Já od něj beru ročně 5-10 kousků.Sakra to je žrádlo.Já je peču i z hlavou ale když jsem jí jednou vzal do hospody v kuse tak kluci furt točili pekáčem aby na ně nekoukala a neviděli ty zuby :-DMaso si pochvalovali všichni.Beru je i pro známého ale ten je chce bez hlavy protože tvrdí dcerám že je to králík.Jinak by to do pusy nedali.

Bude to určo mladý kus, vždyť dospělý samec má až 10kg.
Já už to nejedl přes 30 let a když jsem viděl ty krásný stehna a hřbet absolutně bez tuku, sbíhali se mě sliny. Jenže manželka je, co se týče myší, úplně hysterická.

Překvapil jsi mě, že tomu takhle holduješ ve velkém. Koukám jako blázen :-O :-D

Romane kdysi jsme měli doma králíky a tím se mi to přejedlo.Nějak na to přišla řeč v hospodě a soused mi nabídl nutrii ať to zkusím.Od té doby jsem si to maso hned oblíbil až tak že jsem je chtěl chovat.To už mě přešlo.Do jateční velikosti to trvá rok.To má pak stažená a vyvržená(játra,srdce,ledvinky si nechávám) cca 3-4 kg.Měl si jí stáhnout.Fany dát hlavu a ženě krásnýho zajíčka na pekáč ;-)Je to fakt dobrota.Jak nemá moc tuků tak je výborná na omáčky nebo prošpikovat špekem.No nic jak jsem se o tom rozepsal tak jsem na ní dostal chuť.Až mě vyženou od piva z hospody tak jí nesmím zapomenout vyndat z mrazáku :-D

Fany vypadá pěkně vostře když si hlídá žvanec :-D. Jinak nutrije sem ještě nejed, ale vim o nich a u nás jich je na berounce 3 prdele. Jenže se mi je tam nechce odchytávat ( pitlačit ) ;-) . Holt musim počkat až narazim na chovatele :-(

Jíva - Jirko, však jsem jí stáhnul, píšu to nahoře v příspěvku. Maso sežrala Fanky a kůže visí na rozporce.

HerrBriz- jojo, ta si svoje ohlídá :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top