Je to flekatý

Proč je to flekatý? Snažil jsem se tuto záležitost pojmout citlivě a chtěl zachovat patinu při čištění. Zhruba měsíc to leželo v olivách. Pak trocha šudlení vodou a uchošťourem. Krusta nepustila ani trochu. Odmastil jsem to tedy krátkou (cca 15-20min) lázní v chelatonu. Ejhle, krusta lezla dolů skoro sama, ale nějak se to podle mě nepovedlo. Tak příště to nechám v oleji asi dýl.
Poslední foto je jinej stříbrňák, ale stejný krustič. Tuto jsem si blb nevyfotil.

Coin data

Identified coin: Leopold I. (1657–1705) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 1237) Leopold I. (1657–1705) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

User feedback

Diameter: 16,0 mm
Weight: 0,70 g
Mintage area:
Ruler: Leopold I. (1657–1705) (1 názor)
year of mintage: 1699 (1 názor)
Nominal: 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 názor)
Material: Stříbro (Ag) (1 názor)
Coin ID: Leopold I. (1657–1705) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 1237) (1 názor) Sluchan: 1237

Log in and help identify this coin.

Photo

Je to flekatý
Je to flekatý
Je to flekatý

Circumstances of the finding

State of soil:Dry
Depth of the finding:9 cm
Used detector:Minelab Vanquish 540
6 votes
6 votes
viewed:
887x,
comments:
6,
finder:
Sluchan Sluchan
photographed:
25 September 2023,
loaded:
1 October 2023

Post

Pěkný no, dělá to hnojivo. Kravskej hnůj dokáže tu minci zakrustit jako kdyby prošla ohněm.

Čím to mám teda čistit nejlíp? Nějakou lázeň chelatonu by to asi sneslo, ale pak to bude lesklý jak kulky a možná i růžový :D líbí se mi ta patina, jde to trochu školní tvrdou gumou, ale zdá se mi, že ta pod tímto procesem snadno podléhá zkáze :D

Pokud vím, tak stříbro se do oleje nedává. Na rozdíl od měděných to má stříbru vadit.

Fakt?!!! To jsem si myslel, že oliváč může jen prospět. Tak už to tam raději dávat nebudu. Jako v chelatonu je to jasný, citrón taky,kys.citronova taky ale hrozí zrůžovění. Se všema těma srajdama sleze patina. Tak budu testovat způsoby na těch mrtvolách polamanych.

Mě takhle zrůžověl černý peníz Ferdinanda I. Naštěstí byl koupený na Aukru. (Chabá to útěcha) . Zapomněl jsem ho totiž v octu, který jinak funguje. Druhý den jsem čuměl jak roura ze zdi. :-) Když to budeš každých deset minut kontrolovat, neměl by být problém. Pokud mince nemá krustu (většinou má, že ani není poznat oč jde), tak je lepší jen vykoupat v destilce. A pak už nic. :-)

Ocet? To bych mohl vyzkoušet. Nenapadlo mě to. Všude čtu a slyším kys.citronovou, citrón, chelaton. Ocet jsem nezachytil v této souvislosti. Tak uvidíme. Mám nějaké polámané adepty.
Tomu růžovýmu postrachu se asi nevyhne nikdo , chce to mít v rukách, musí ti projít růžové zlo přímo rukama :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top