Haluzový kop

Bylo to poslední kolečko toho dne. V šeru lesa jsem zběžně odhadl na desetník 1.rep. a hodil mezi ostatní běžné z toho dne. Jaké bylo mě překvapení na druhý den, když jsem po opláchnutí zjistil, že je to 10 krajczár 1868. Když pak po dalším čištění na mě nejdřív vykoukl krátký opis VÁLTÓ PÉNZ a nakonec i mincovní značka Gyulafehérváru, neveřil jsem vlastním očím.
Jelikož jsem Procházkovou desítku v tak zabordeleném stavu ještě nekopl, čištění se protáhlo na několik týdnů. Dál už ji ale trápit nechci.:-)
Všem přeji veselé Velikonoce a spoustu dobrých pípanců. :-)

Coin data

Identified coin: František Josef I. (1848–1916) – 10 Krajczár (10 Krejcar) (č. 100) František Josef I. (1848–1916) 10 Krajczár (10 Krejcar)

User feedback

Diameter: 18,0 mm
Mintage area: České území (1 názor)
Ruler: František Josef I. (1848–1916) (1 názor)
year of mintage: 1868 (1 názor)
Nominal: 10 Krajczár (10 Krejcar) (1 názor)
Material: Stříbro (Ag) (1 názor)
Coin ID: František Josef I. (1848–1916) – 10 Krajczár (10 Krejcar) (č. 100) (1 názor) Tovarnik: 100

Log in and help identify this coin.

Photo

Haluzový kop
Haluzový kop
Haluzový kop
Haluzový kop
Haluzový kop
Haluzový kop

Circumstances of the finding

Location:Zlínský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:10 cm
Used detector:CS6
25 votes
25 votes
viewed:
3071x,
comments:
11,
finder:
Tovarnik Tovarnik
photographed:
7 March 2016,
loaded:
26 March 2016

Post

Čím jsi ho trápil? :-)

Krásnej❇❇❇

Parádní kousek! A parádně vyčištěný! Tvoje metoda čištění je hodně dobrá! Gratuluji!

to ms7777: chémií ;-)

Zkus si vzít gumu a jemně to přegumovat, mě se to hodně osvědčilo ;-)

Hodně dobrý kop! ;-)

Tak to je nádhera haluzáku.Gratulujem ;-) Skús ešte trocha dočistiť flexou. :-P

Pěkně prokoukl. ;-)

Jj, ještě musím pořídit brusný kotouč. :-D

Pěknej kousek!

kámo, tak to se ti povedlo - parádní kop - a pak že nerostou, haluzáku!!! ;-) :-D :-D
/samosebou VELIKÁ gratulace!!!!!!!/

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top