Tohle kolčo by možná sneslo den dva špenátování !!
Franz Josef
Peknej?
Coin data
Identified coin: | František II (I.) (1792–1835) – 15 Kreuzer (15 Krejcar) (č. 606) |
---|
User feedback
Mintage area: | České území (2 názory) |
---|---|
Ruler: | František II (I.) (1792–1835) (3 názory), Matyáš Korvín (1458–1490) (1 názor) |
year of mintage: | |
Nominal: | 15 Kreuzer (15 Krejcar) (3 názory) |
Material: | Měď (Cu) (1 názor) |
Coin ID: | František II (I.) (1792–1835) – 15 Kreuzer (15 Krejcar) (č. 606) (3 názory) kovboj78: 606, : 606, petrha: 606 |
Log in and help identify this coin.
Photo
Post
Zkusím to dik
A co kyselina šťavelová? Nešlo by to?
Ten špenát máš lepší a jistější - v něm je ta kyselina v tom správném množství. a tady máš můj návod na špenátování :
Vezmi klasický zmražený neochucený špenát (klidně ono zmražené levné pyré). Nech ho rozmrznout (žádné ohřívání v mikrovlnce, nebo rozpouštění zmrzlých kusů na sporáku. Prostě tomu dej čas a nech to úplně rozpustit. Pak to nařeď vodou aby z toho bylo takové řídké blatíčko. To teprve vraž do kastrůlku, či hrnku na sporák a za stálého míchání ohřej tak, abys v tom aspoň chvilku udržel prst. Nesmí to začít vařit. Ta teplota by měla být asi zhruba 80 stupňů. Pak to vyklop někam do misky a dej do toho ty čištěné mince tak, aby se nepřekrývaly. Navíc je každý den kontroluj, čisti a obracej, protože když jde o těžší minci, ta má tendenci v tom špenátu klesnout až na dno a tím pádem je kontakt jedné strany se špenátem nedokonalý a ta se tak může hůře čistit. Navíc pamatuj, že špenát vyčistí jen měděnku. Tu špinavou krustu, co má mince na sobe většinou po nálezu musíš očistit ještě před špenátováním, protože jinak se ten špenát k měděnce nedostane.
Dík kamo
Kopyto: No já někdy - když špenát selže - používám k otlučení měděnky kladivo. Krusta i s měděnkou jdou pak dolů jedna báseň a že je potom čištěná mince sem tam krapet větší a taky místy trochu hůř čitelná - kdo by řešil detaily...
Ale já tam žádnou medenku nemám přece!!!
Karl11: A to zelené tam je co ??