2 halířek

další 2. halířek tentokráte o 2 roky starší než včerejší a možná i lepším stavu :)

Coin data

Identified coin: František Josef I. (1848–1916) – 2 Heller (2 Haléř) (č. 330) František Josef I. (1848–1916) 2 Heller (2 Haléř)

User feedback

Mintage area: České území (1 názor)
Ruler:
year of mintage: 1894 (1 názor)
Nominal: 2 Heller (2 Haléř) (1 názor)
Material:
Coin ID: František Josef I. (1848–1916) – 2 Heller (2 Haléř) (č. 330) (1 názor) pavlos97: 330

Log in and help identify this coin.

Photo

2 halířek
2 halířek
2 halířek
2 halířek

Circumstances of the finding

Location:Plzeňský kraj
State of soil:Damp
Used detector:Whites Coinmaster
2 votes
2 votes
viewed:
756x,
comments:
11,
finder:
pavlos97 pavlos97
photographed:
3 August 2017,
loaded:
3 August 2017

Post

Právě jsi se dopustil smrtelnýho hříchu! Čeká tě Hellheim! :-D

Už to přišlo! :-D :-D :-D

:-D :-D :-D .. a jak s tim špenátem?

Neochucenej špenát přivést k varu, ale nevařit! Já ho většinou ještě říznu vodou. Pak dám do skleničky, nasázím mince, šoupnu do ledničky a čekám na zázrak. :-) Třeba pomůže kolega Emersonskej, něco o tom bude vědět, má moc dobrý výsledky ;-)

díky moc za info určitě zkusím! :-D :-)

špenát obsahuje kys. šťavelovou a ta čistí... já používám tu kys. šťavelovou, je to jednodušší....
rozpustíš ve vodě a šoupneš to tam a vidíš, co se děje a hlavně to nesmrdí...

https://www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/kyselina-stavelova-200-g

a nebo tady máš veškeré čištění....

http://gorila.netlab.cz/coins/jan-bukvic-cisteni-a-konzervace-minci-cz.pdf

díky za rady :-) něco zkusím

Do ledničky neeeeeee... pri izbovej teplote!

na tyhle měďáky používám jemný mosazný kartáček a pod tekoucí vodou ho očistíš od špinavé krusty bez poškození patiny...

https://www.tipa.eu/cz/kartace-male-180mm-sada-3-kusy-extol-premium/d-129527/?gclid=CjwKCAjwk4vMBRAgEiwA4ftLs-YR7PtQqJprMDGkKiKZj-MwVHEIUJO6jCcPe1W1W7bBUf1R951STBoCCh4QAvD_BwE

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top