Půdovka.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Küche (1 Meinung), Tschechoslowakei (1 Meinung), Blechkisten für Rohmaterialien (1 Meinung) Matyas_11: Tschechoslowakei, Singer: Blechkisten für Rohmaterialien, wiky: Küche

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Půdovka.
Půdovka.
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
663x,
Kommentare:
11,
Finder:
Kvasak Kvasak
Fotografiert:
der 15. Januar 2016,
Eingefügt:
der 16. August 2015

Kommentare

Jak je to starý?

jaky asi byl :-P to už sa nedovime,pěkne ;-)

Asi dvacátá léta.

Jo a jakej byl?No přece z mlíka. :-D :-D :-D

muže byt o:-) :-P

Sýr Gruyére chutná spíše nasládle s lehkým náznakem soli, i když jeho chuť velmi záleží na době zrání. Často ho popisují jako krémový a s oříškovým nádechem, když je mladý, a jako aromatičtější a zemitý s přibývajícími měsíci. Plně vyzrálý je zhruba po pěti měsících, někdy ale zraje i celý rok. Považuje se za vhodný k pečení, zvláště kvůli tomu, jak neztrácí chuť a dobře se rozteče. Je ingrediencí mnoha pokrmů, mimo jiné se přidává i do francouzské cibulové polévky, cordon bleu nebo do těstovinových a salátových jídel. Když si ho přivezete domů nebo ho dáte někomu jako suvenýr, určitě nic nezkazíte.

Pokud vás zajímá, jak se Gruyére vyrábí, můžete zavítat do horské vesničky Moléson, kde se nachází výrobna. I v současnosti se tu sýry produkují stejným způsobem jako před staletími, kdy lidé neměli k dispozici stroje a techniku. Základem je kvalitní mléko s jedinečnou chutí, které tu dosahují pastvinami s horskými bylinkami a travinami pro krávy. Gruyére tu zraje minimálně šest měsíců ve velkých kolech, které váží až třicet kilogramů.
8-)

Cisar ... jaký znalec sýrů. :-D

Miluju sýry :-)

No vida.dyď sem to říkal z mléka ne jako dnes z rostlinného oleje. ;-)

To byl ještě sýr sýrem.. :-(

Kvasaku ! Že ty si ho sežral !? :-P

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben