https://www.dorotheum.com/de/l/420733/
Prosím o určení
Velikost 3x3 cm
Kategorie des Artefaktes
Identifizierte Kategorie: | |
---|---|
Ansichten der Benutzer: | Gedenkmedaillen (1 Meinung), Bundes- und Zivilabzeichen (1 Meinung) Karinn: Gedenkmedaillen, Arlique: Bundes- und Zivilabzeichen |
Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.
Fotografie
Fundumstände
Lokalität: | Královéhradecký kraj |
---|---|
Bodenzustand: | Trocken |
Fundtiefe: | 10 cm |
Verwendeter Detektor: | XP Deus |
Kommentare
áno, poctivé řemeslo, tohle bych dal na pranýři na krk těm hovadům, co myjí zelený maso louhem a těm, co dopékají rok zmražený polotovary a říkají tomu pečivo
Mytí zelenýho masa louhem?Neni to přehnaný?
Zřejmě Luke přistihnul při činu prodavačku co ta ale zmuze když ji dá zaměstnavatel nůž na krk?
Nebo tchýni hodinu před večeří
hošové, nesledujete dění a pak se za hlasitého mlaskání ládujete kdečím
- nakonec vám vlastně závidím
Podle mě se louhem čísti odpady.Maso jsem neslyšel.. ale jsem v tomhle jsem začátečník
tak začátečník určitě né, tohle je na pultech již řadu let
To bude konspirační teorie ☝️
Přesně.☝️
Ale možná někde u Kolína to dělají Kdo ví
Důkazy zase nikde
Tohle je moc krásná věcička. Mají ji v expozici cechů v muzeu Horažďovice. Tedy alespoň měli. Nějakej čas jsem tam nebyl.
Jo a ještě chvíli se budete bavit vo tom žrádle,a je ze mě vegoš.🤮
umývání uzenin v octové vodě je běžná praxe, jako i přebalování a přelepování data trvanlivosti, jako i načnuté maso pomlít nebo napácovat marinádou či ogrilovat
- sněte sladce, ale né moc dlouho!!!
A ocet je louh! ?;-)
U nás v Jižních Čechách máme poctivé Řezníky.Stači zajet do Maso Planá a vše čerstvé pač za tou prodejnou jsou hned jatka pana Babiše
je ocet louh??
Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %[1]). Potravinářský ocet se vyrábí oxidací tekutin obsahujících ethanol, například vinný ocet z vína. Během oxidace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku ethanol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice.
áno, všude je to v ažůru, na farmářských trzích si občas koupíš i bio košer uzeniny z márketu
Hydroxid sodný (NaOH) je silně zásaditá anorganická sloučenina. Zastaralé triviální názvy této látky jsou natron nebo louh sodný. V potravinářství je označován kódem E 524. V čistém stavu je to pevná bílá látka ve formě malých perliček, peciček, lístečků nebo granulí, silně hygroskopická a pohlcující oxid uhličitý ze vzduchu, čímž vzniká uhličitan sodný; proto musí být uchovávána v hermeticky uzavřených obalech.
tak je ocet louh??
Tak v čem to kdo meje?👍
A kde teda kupuješ maso ty?
U jehovistů ?
Tak vám pánové něco také k tomu řeknu když ještě tchýně dělávala v řeznictví tak se zasmrádlé maso máčelo v hypermarganu štangle salámu opucujou a pak natřou sádlem atd.
áno, zase pokračování večerní skazky o nevěřícím Tomášovi
- áno, jak kolega badatel a realista Gorgo praví, tak se děje a dělo a dít bude - přece se nic nevyhodí, to dá rozum, plýtvání se zakazuje
- jednou, jedinkráte sem byl v zákulisí řeznictví, kde sem prošel provozem, no byl to můj nejblbější nápad v životě, co sem tam viděl, to změnilo můj pohled na svět - mlýnky a stroje na maso byly dozelena, všude zbytky masa, smrdělo to tam kurevsky a to mi ještě jeden zaměstnanec pravil, že přes noc to je plný potkanů, žerou ty zbytky, prolízají ty stroje a kolikráte ani nestihnou utýct, když se zapne ráno mašina - bylo mi z toho všelijak, no raději žrát kopřivy u cesty, jak tohle
Ano....to se tenkrát holky ještě neholily.to bylo za tvého mladí a to už je pryč.dnes je všechno jinak. vim to na soto procent.Higiena na prvním místě
To já byl taky párkrát v zákulisí vojenské vývařovny když jsem tam měl službu a divil se proč v karbenatcich jsou drobné kostičky a srst Potkani a šváby se tam tak hemžili, že to chystali a za živá pomleli, hrozný zážitek
A nevěřící Tomáš jsem.To jsi trefil
Nechte už socialismus spát.Vim že vzpomínky na mladí jsou krásné ale dnes je dnes.už vás žádnej socialismus nezachrání když umíte prd Jsem nevěřící Tomáš.
nevěřící Story Tomáši,
to nebylo za bolševika, Ty holobrádku, to si moc maluješ, že to bylo tehdy tak strašně bakaný, sundej si ty růžovoučky brejličky, naivko dnešní a neoháněj se umem, když máš obě ručičky ouplně levoučký, za bolševika ses aspoň něco naučil, dnes už jen vojebávat
Nález pěkný...
Ale nešlo to před vystavením vyčistit?
coje, Thomasi, proč si tak zelenej?? - hlavně se neopláchni louhem, raději se vyblej, moderní depilační hygieniku
áno, novodobej porevoluční Tom je hrdý na šikovnost spoluvrstevníků - pyramidy, fondy, tunely, korupce miliónové, šmejdířství, bezdomovci, dávky nepotřebným a další bohulibé činnosti, kerý se - pravda - za bolševíka nevyučovaly a nepěstovaly
Třeba louhem
A propo, v životě bych si v krámě nekoupil nakládané maso na grilování, to radši vypiju litr zelený s biokysem a bude mi líp.
Tome, o poctivostí řezníků z JC nikdo nepochybuje, ostatně stejně jako z jiných krajů. A Maso Planá taky patří tomu zmrdovi? No potěš pánbu, po vzoru Kosteleckych hulád nakrmíme stádo kuřecím separatem ve tvaru parků za 11,50,-
áno, tahle nynější navoněná ulhaná prrrravda a falešná vychcaná láska vždy zvítězí nad zdravým rozumem, to je nynější trend
- apropó - Tomáši, Tobě se nelíbí chlupatý holky krev a mlíko?? - Ty raději ty se suchým zipem napuštěný silikonem?? - áno, každý má to svoje, ale když jednou zkusíš, už NIKDY nebudeš chtít jinak!!!
- a jak praví kolega L.P.
- taky sem měl možnost tohle zahlédnout, jen bych to doplnil o pasti s myším - minimálně týdenním úlovkem
- no a co se děje přímo v lokále?? - slívání zbytků alkoholu - běžná věc, do hajzlu je toho škoda
Ne já mám rád chlupy jen na zvířatech.Maso kupuju jen u řezníka kde vím že je čerstvé a přímo z jatek.A slivky piva jsem viděl naposledy jako kluk za socialismu kdy si pro ně chodil sedlák pro prasata.🙋Pokud vím že se někde něco objednává tak tam nechodím
Já bych zase nedal mléčné výrobky z Farmářských trhů.. Bejvalá dělala u Kravičkáře, a ten když mu nevzal mlíkař mlíko kvůli "buňkám" tak z toho narobil výrobky sám a hurá na sobotní trhy
já jím zdravě - kupuji si moderní masovou konzervu, kde je 25%masa a zbytek překvapení - takový kindrvajíčko v plechu
No každý zboží má svého kupce
Beitrag hinzufügen
Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.