Mince
rakousko uhersko 2 haler 1915
Angaben über die Münze
Identifizierte Münze: | František Josef I. (1848–1916) – 2 Heller (2 Haléř) (č. 330) |
---|
Ansichten der Benutzer
Durchschnitt: | 20,0 mm |
---|---|
Gebiet der Prägung: | České území (1 Meinung) |
Landesherr: | František Josef I. (1848–1916) (2 Meinungen) |
Prägungsjahr: | 1915 (2 Meinungen) |
Nominal: | 2 Heller (2 Haléř) (2 Meinungen) |
Material: | Bronz (Cu+Sn+Zn) (1 Meinung) |
Nr. der Münze: | František Josef I. (1848–1916) – 2 Heller (2 Haléř) (č. 330) (3 Meinungen) GATTO: 330, Hledac2552: 330, petroff: 330 |
Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.
Fotografie
Kommentare
Můžu se zeptat jak si to takhle dobře vyčistila?
Sarkasmus? Nálezový stav luxusní, po očistě bída.
Je trochu pokousanej, no ale líbí se mě jak vy koukla z pod hlíny patina, takže lepší nechat v nalezovem stavu? Já mám v klubové příspěvku 3 Dvouhaléře všechny v nalezovem stavu jeden dokonalost a 2 sou tak nějak špinavý a chtěl bych je všechny tak čistý jak je ten jeden, skus mrknout
Tyhle kolečka nesnáší vodu. Vysušit, dát do oleje a šudlit zub, plast, mosaz-kartáčkem dle potřeby.
Super dík, takže radši ani neoplachovat vodou?
Ne. Co mám zkušenost, jak se na to dá voda, začnou se přesně takto odrolovat hrany. Pokud je tam ale houbovitá měděnka, tak je to běh na hodně dlouhou trať za použití kvalitního oliváče. Ale v nálezovém stavu jako je tento kousek je to brnkačka
Díky za poučení
Já zkouším citronku, párkrát to vyšlo a párkrát bylo po minci no
Teď zrovna čistím jeden, po cca 15 minutách v citronce krusta povolila a vidím už konečně ročník. Tentokrát 1894
vopicaku, kup i na měďáky kyselinu šťavelovou.
citron žere krustu ale i měď.
šťavelka žere jen krustu
Fousek OK dík, zkusím
Dá so použít i na hodně sezrane mince?
dá se použít na čištění všeho od staré krusty
pokud je už něco sežrané, tak to už nikdo a nic nezachrání
pokud vím, tak není vhodná jen na zinek
Beitrag hinzufügen
Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.