Vypadá skvěle, tak si nech chutnat!
Venku sněží a tak tu mám jednu půdovku
Tenhle korbel mne hodně potěšil i když má na sobě dosti šrámů. Drží však dost dobře pohromadě a určitě vyzkouším jak z něho zlatavý mok chutná.
Moc by mne zajímal váš názor na stáří. Jen to snad nebude novodobá imitace.
Kategorie artefaktu
Identifikovaná kategorie: | |
---|---|
Názory uživatelů: |
Československo (1 názor), Novověký dům - výbava (1 názor), Příbory a nádobí (1 názor)
T4NKIST4: Příbory a nádobí, Franz1983: Novověký dům - výbava, Gazda: Československo, Hlas admina (?) |
Přihlaste se a pomozte určit tento nález.
Fotografie
Okolnosti nálezu
Lokalita: | Liberecký kraj |
---|---|
Stav půdy: | Suchá |
Komentáře
Prubnu tam Svijany
Chlemtal bych z toho Ziegeluft v překladu -Kozí dech.1 silné černé pivo,0.3 červeného vína a decák griotky.Vím že to dobře chutnalo než jsem upadl do komatu
Cha cha to Hering vyzkouším Radši dám ale jen dva kousky.
Na pití potají doma idealní Mužeš to mít v polici pořád plný A nedoporučuju bujaré tukání
S tímhle krugem budu pít jen opatrně, jinak se mi rozsype.
Myslíš Hering že je to Němec nebo spíš Rakušan?
Ta rytířská zbroj na deklu by možná mohla něco napovědět, erb to ale asi nebude.
Je moc pěknej, neťukat, nemýt v horký vodě
@Hering-Ziegeluft nevypadá na nějakej ajrkoňak teda
moc pěknej, imitace to určitě není, výroba tak okolo roku 1900
pěknej kousek+-kolem 1900 korbel má tu výhodu že se sním dá mávat do taktu a nevyleješ soukmenovci ti tam neklepou popel a nepadaj ti tam mouchy
https://www.picclickimg.com/d/w1600/pict/174470074910_/Antik-alt-Bierkrug-mit-Spieluhr-Zinndeckel-Musikerkrug-Gustav.jpg Něco podobnýho jsem našel. Ucho má řešené úplně stejně.
Já si myslím, že ten frajer na první fotce, tu holčinu nakonec ukecal.
A korbel exklusiv!!! palec až na tu půdu.
Díky za pochvaly, jen škoda, že není tenhle krug v lepší kondici.
áno, takovej styl byl i pár let před 1900 - ten "erb" je jen ozdoba, jestli němec, nebo rakušák, to zjistit jen snad dle porcelánky a značky cínaře
Delirium Delarium - voll wie ein Aquarium!
Musím chrnět - ráno v 5: 00.
Pěkný, mě se líbí.
Tak jsem tam ty Svijany nalil - super zážitek.
Dal jsem dvě a pak ještě další dvě.
Zítra zakoupím suroviny na Ziegeluft.
Prost!! Jsem zvědav co tomu řekneš.Neměl jsem ho hooodně dlouho a budu muset taky koupit suroviny a spáchat nákou degustaci
Pivo víno a griotenlepidlo??? . Vy jste se dlouho nepoblili, co? Z takových míchanit jsem dávno vyrostl. Slivovice, jameson, tulamorka. A potom jakýkoli kvalitnější rum. ...ale nemíchat...
přátelé, můj favorit je navždy paní MIXELA
...tak o mixele jsem jen slyšel, a věděl jsem, že té se vyhnu taky. šavličky broušené na dvě strany.
Jestli můžu vyvozovat podle tvaru holby, stejného ucha, tvaru cínového deklu, tak by to mohlo být podle německého modeláře Gustava Thinwiebela.Továrna byla založena v roce 1879, ale první licenci získala 1. ledna 1880 Anton Marzi a jeho švagr Simon Peter Remy (b. 29 6.1835 - d. 24.1.1919). Gustav Thinwiebel se od začátku připojil jako modelář. Cínová slévárna byla přidána v roce 1881. Zpočátku vyráběly pouze modrošedé solené glazované kameniny, ale v roce 1883 začala úspěšně vyrábět krémové kameniny „Ivory Stoneware“. V této době zaměstnávali asi stovku pracovníků, ale v letech 1907 až 1910 nastalo období stávek a recese. V roce 1924, po smrti A.Marziho, jeho zetě, převzal vedení a také vlastnictví společnosti Johann Otto Bühler, když v roce 1931 opustil společnost SPRemyho syn Werner (nar. 16.11.1889). nebyl osvobozen od recese 30. let a velmi trpěl. Syn J.O.Bühlera Otto převzal vedení v roce 1941, poté jeho vnuk Otto George Bühler v roce 1953. Pod jeho vedením byly staré kulaté pece nahrazeny tunelovými pecemi, které nahradily sériovou výrobu kontinuální výrobou. Během této doby si Marzi a Remy užívali toho, že byli součástí „německého ekonomického zázraku“. To však netrvalo dlouho a společnost byla v roce 1994 prodána společnosti S.P.Gerz. Nalezeno na netu.
A nemá to taky to prusvitne dno proti svetlu?
pigi, průsvitný dno není ani náhodou, to bych si musel přisvítit letlampou.
Pivo je z toho dobrý, ale raději jsem už holbu postavil v kuchyni na výstavku.
Bojím se, že bych s tím někde klepnul a bylo by po radosti.
Škoda, že se teď nedá moc hledat venku, těším se na jaro.
Ať se vše daří.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.