Půdovka.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Kuchyně (1 názor), Československo (1 názor), Plechové krabičky na suroviny (1 názor) Matyas_11: Československo, Singer: Plechové krabičky na suroviny, wiky: Kuchyně

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Půdovka.
Půdovka.
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
657x,
komentářů:
11,
nálezce:
Kvasak Kvasak
vyfotografováno:
15. ledna 2016,
vloženo:
16. srpna 2015

Komentáře

Jak je to starý?

jaky asi byl :-P to už sa nedovime,pěkne ;-)

Asi dvacátá léta.

Jo a jakej byl?No přece z mlíka. :-D :-D :-D

muže byt o:-) :-P

Sýr Gruyére chutná spíše nasládle s lehkým náznakem soli, i když jeho chuť velmi záleží na době zrání. Často ho popisují jako krémový a s oříškovým nádechem, když je mladý, a jako aromatičtější a zemitý s přibývajícími měsíci. Plně vyzrálý je zhruba po pěti měsících, někdy ale zraje i celý rok. Považuje se za vhodný k pečení, zvláště kvůli tomu, jak neztrácí chuť a dobře se rozteče. Je ingrediencí mnoha pokrmů, mimo jiné se přidává i do francouzské cibulové polévky, cordon bleu nebo do těstovinových a salátových jídel. Když si ho přivezete domů nebo ho dáte někomu jako suvenýr, určitě nic nezkazíte.

Pokud vás zajímá, jak se Gruyére vyrábí, můžete zavítat do horské vesničky Moléson, kde se nachází výrobna. I v současnosti se tu sýry produkují stejným způsobem jako před staletími, kdy lidé neměli k dispozici stroje a techniku. Základem je kvalitní mléko s jedinečnou chutí, které tu dosahují pastvinami s horskými bylinkami a travinami pro krávy. Gruyére tu zraje minimálně šest měsíců ve velkých kolech, které váží až třicet kilogramů.
8-)

Cisar ... jaký znalec sýrů. :-D

Miluju sýry :-)

No vida.dyď sem to říkal z mléka ne jako dnes z rostlinného oleje. ;-)

To byl ještě sýr sýrem.. :-(

Kvasaku ! Že ty si ho sežral !? :-P

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru