Prosím o určení

Velikost 3x3 cm

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Pamětní medaile (1 názor), Spolkové a civilní odznaky (1 názor) Karinn: Pamětní medaile, Arlique: Spolkové a civilní odznaky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Prosím o určení
Prosím o určení

Okolnosti nálezu

Lokalita:Královéhradecký kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:XP Deus
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
1394x,
komentářů:
42,
nálezce:
Pettr78 Pettr78
vyfotografováno:
8. července 2022,
vloženo:
8. července 2022

Komentáře

https://www.dorotheum.com/de/l/420733/

áno, poctivé řemeslo, tohle bych dal na pranýři na krk těm hovadům, co myjí zelený maso louhem a těm, co dopékají rok zmražený polotovary a říkají tomu pečivo

Mytí zelenýho masa louhem?Neni to přehnaný? :-D

Zřejmě Luke přistihnul při činu prodavačku co ta ale zmuze když ji dá zaměstnavatel nůž na krk? :-D

Nebo tchýni hodinu před večeří :-D

hošové, nesledujete dění a pak se za hlasitého mlaskání ládujete kdečím :-D
- nakonec vám vlastně závidím :-D :-D

Podle mě se louhem čísti odpady.Maso jsem neslyšel.. :-Dale jsem v tomhle jsem začátečník

tak začátečník určitě né, tohle je na pultech již řadu let :-D

To bude konspirační teorie ☝️

Přesně.☝️

Ale možná někde u Kolína to dělají :-DKdo ví

Důkazy zase nikde ;-)

Tohle je moc krásná věcička. Mají ji v expozici cechů v muzeu Horažďovice. Tedy alespoň měli. Nějakej čas jsem tam nebyl.
Jo a ještě chvíli se budete bavit vo tom žrádle,a je ze mě vegoš.🤮

:-D

umývání uzenin v octové vodě je běžná praxe, jako i přebalování a přelepování data trvanlivosti, jako i načnuté maso pomlít nebo napácovat marinádou či ogrilovat
- sněte sladce, ale né moc dlouho!!! :-D :-D

A ocet je louh! ?;-)

U nás v Jižních Čechách máme poctivé Řezníky.Stači zajet do Maso Planá a vše čerstvé pač za tou prodejnou jsou hned jatka pana Babiše ;-)

je ocet louh?? :-D :-D

Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %[1]). Potravinářský ocet se vyrábí oxidací tekutin obsahujících ethanol, například vinný ocet z vína. Během oxidace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku ethanol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice.

áno, všude je to v ažůru, na farmářských trzích si občas koupíš i bio košer uzeniny z márketu :-D

Hydroxid sodný (NaOH) je silně zásaditá anorganická sloučenina. Zastaralé triviální názvy této látky jsou natron nebo louh sodný. V potravinářství je označován kódem E 524. V čistém stavu je to pevná bílá látka ve formě malých perliček, peciček, lístečků nebo granulí, silně hygroskopická a pohlcující oxid uhličitý ze vzduchu, čímž vzniká uhličitan sodný; proto musí být uchovávána v hermeticky uzavřených obalech.

tak je ocet louh??

Tak v čem to kdo meje?👍

A kde teda kupuješ maso ty? :-D

U jehovistů :-D?

Tak vám pánové něco také k tomu řeknu když ještě tchýně dělávala v řeznictví tak se zasmrádlé maso máčelo v hypermarganu štangle salámu opucujou a pak natřou sádlem atd.

:-D

áno, zase pokračování večerní skazky o nevěřícím Tomášovi :-D
- áno, jak kolega badatel a realista Gorgo praví, tak se děje a dělo a dít bude - přece se nic nevyhodí, to dá rozum, plýtvání se zakazuje
- jednou, jedinkráte sem byl v zákulisí řeznictví, kde sem prošel provozem, no byl to můj nejblbější nápad v životě, co sem tam viděl, to změnilo můj pohled na svět - mlýnky a stroje na maso byly dozelena, všude zbytky masa, smrdělo to tam kurevsky a to mi ještě jeden zaměstnanec pravil, že přes noc to je plný potkanů, žerou ty zbytky, prolízají ty stroje a kolikráte ani nestihnou utýct, když se zapne ráno mašina - bylo mi z toho všelijak, no raději žrát kopřivy u cesty, jak tohle :-D

Ano....to se tenkrát holky ještě neholily.to bylo za tvého mladí :-Da to už je pryč.dnes je všechno jinak. :-D :-D :-Dvim to na soto procent.Higiena na prvním místě :-P

To já byl taky párkrát v zákulisí vojenské vývařovny když jsem tam měl službu a divil se proč v karbenatcich jsou drobné kostičky a srst :-D Potkani a šváby se tam tak hemžili, že to chystali a za živá pomleli, hrozný zážitek :-D

A nevěřící Tomáš jsem.To jsi trefil :-D

Nechte už socialismus spát.Vim že vzpomínky na mladí jsou krásné ale dnes je dnes.už vás žádnej socialismus nezachrání když umíte prd :-DJsem nevěřící Tomáš. :-D

nevěřící Story Tomáši, :-D
to nebylo za bolševika, Ty holobrádku, to si moc maluješ, že to bylo tehdy tak strašně bakaný, sundej si ty růžovoučky brejličky, naivko dnešní a neoháněj se umem, když máš obě ručičky ouplně levoučký, za bolševika ses aspoň něco naučil, dnes už jen vojebávat :-D :-D

Nález pěkný...
Ale nešlo to před vystavením vyčistit? :,-(

coje, Thomasi, proč si tak zelenej?? - hlavně se neopláchni louhem, raději se vyblej, moderní depilační hygieniku :-D

áno, novodobej porevoluční Tom je hrdý na šikovnost spoluvrstevníků - pyramidy, fondy, tunely, korupce miliónové, šmejdířství, bezdomovci, dávky nepotřebným a další bohulibé činnosti, kerý se - pravda - za bolševíka nevyučovaly a nepěstovaly :-D

Třeba louhem 8-) :-D
A propo, v životě bych si v krámě nekoupil nakládané maso na grilování, to radši vypiju litr zelený s biokysem a bude mi líp.
Tome, o poctivostí řezníků z JC nikdo nepochybuje, ostatně stejně jako z jiných krajů. A Maso Planá taky patří tomu zmrdovi? :-D No potěš pánbu, po vzoru Kosteleckych hulád nakrmíme stádo kuřecím separatem ve tvaru parků za 11,50,- :-D :-D

áno, tahle nynější navoněná ulhaná prrrravda a falešná vychcaná láska vždy zvítězí nad zdravým rozumem, to je nynější trend
- apropó - Tomáši, Tobě se nelíbí chlupatý holky krev a mlíko?? - Ty raději ty se suchým zipem napuštěný silikonem?? - áno, každý má to svoje, ale když jednou zkusíš, už NIKDY nebudeš chtít jinak!!! :-D ;-)
- a jak praví kolega L.P.
- taky sem měl možnost tohle zahlédnout, jen bych to doplnil o pasti s myším - minimálně týdenním úlovkem
- no a co se děje přímo v lokále?? - slívání zbytků alkoholu - běžná věc, do hajzlu je toho škoda

Ne já mám rád chlupy jen na zvířatech.Maso kupuju jen u řezníka kde vím že je čerstvé a přímo z jatek.A slivky piva jsem viděl naposledy jako kluk za socialismu kdy si pro ně chodil sedlák pro prasata.🙋Pokud vím že se někde něco objednává tak tam nechodím ;-)

Já bych zase nedal mléčné výrobky z Farmářských trhů.. Bejvalá dělala u Kravičkáře, a ten když mu nevzal mlíkař mlíko kvůli "buňkám" tak z toho narobil výrobky sám a hurá na sobotní trhy :-D :-D

já jím zdravě - kupuji si moderní masovou konzervu, kde je 25%masa a zbytek překvapení - takový kindrvajíčko v plechu :-D

No každý zboží má svého kupce :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru