Co ten prcek tam vepředu?
Toho bych taky šoupl do pece!😂
Preclíky z Podivína.
Jakpak asi chutnaly.Odhadem foceno tak 1890 až 1900.
Kategorie artefaktu
Identifikovaná kategorie: | |
---|---|
Názory uživatelů: | Fotografie (3 názory) poklady2: Fotografie, oisean: Fotografie, suk58: Fotografie |
Přihlaste se a pomozte určit tento nález.
Fotografie
Komentáře
To bude asi famílie. Jsou si docela podobný. ...
Když projíždím Podivínem, zastavuju se někdy v pekárně.
Zdenku,to bude Jeníček.Mařenka už je v peci.
A Cobe,určitě rodiná firma.Peníze tak zůstaly doma.
Úplně cítím, jak to tam voní.
co je to za slovo složený z tich preclíků ?
to nebudou preclíky, z větší části tam jsou kaisrovky což jsou císařské žemle (housky) a z nich složené písmena E Y K, dále rohlíčky též bílé pečivo zvaný kipfel či hercheňák (hörnchen) a na kraji malé bochníčky chleba, které před pečením ani v počátku pečení nikdo nepotřel vodou, úmyslně, a povrch pěkně popraskal, jinak tam ještě vidím jakousi ,,dalamánkovou štolu‘‘ ta může být z bílého, žitného či celozrnného těsta, jiný kraj jiné chutě, ale ty kaisrovky mají 100% původ v RU
já ten název bral obecně,ale mám fotku i stěmi preclíky Ale dík za ty další názvy.
áno, kajzrovka je rakouský původ a dnešní pečivo má původ z EU mražáků a je vyrobeno z velice kvalitního těsta, kde se dává vše, co se zrovna zamete - áno, i čínský /nejen/ vlasy
- na takovou dobrotu jsou ti poctivý pekaři na fotce dóóóóódně krátcí
Je to odporné. Časy křupavých rohlíčků obzvláště propečených jsou však dávno pryč. Aby bylo pečivo pružné, přimíchávají do něj pekaři s vědomím Evropské unie bílý prášek E920 neboli L-cystein. Ten se vyrábí z prasečích štětin, peří, kopyt či chlupů a vlasů.
Do pekařských výrobků se L-cystein přidává proto, aby se uměle vytvořilo pružné a pevné těsto. Jeho používání posvětila už před osmi lety Evropská unie. Použití nachází nejen v potravinářství, ale i v kosmetice. A je třeba dodat, že před vstupem ČR do Evropské unie použití L-cysteinu nebylo povoleno.
běžte s celou eu doprdele.......
bohužel tahle pohlednice s cestou do prdele mi zatím chybí. ALE?třeba se dočkám.
👍😁Už aby byla aj se známků 👍😁
Kvášo, pěkná pohlednice ,vždycky se těším co tam ještě máš👍👍👍
Jo pane Luke, ještě jsi zapomenul na nehty👌👍😁 a ty vlasy jsou všecky čínské 🤓 Za chvílku, budeme žrát i celé Číňany aj s botama 🤦♂️🤓
kdyby byl zájem, klidně obětuju svou prdel a ani nemusí EU platit pronájem
Cémo, já bych to spíše viděl, že číňani sežerou nás - a bez bot, bo ty čínský šmejdy nic nevydržej
Jdu si dat deset deka vysočiny a k tomu 3 pružné rohlíčky s přichutí kopyta a štětiny!👍🤒😂
Fakt jsou všichni stejný, pěkná fotka určitě. To vybavení starejch dílen jsem vždycky obdivoval. A jedno jestli to je kovárna,truhlárna či pekárna. To co teď dělá složitá elektronika,dokázali dřív jednou transmisí a mechanickými udělátky. Nedàvno jsem měl možnost vidět v akci starej stroj který splétal konopná lana.Samozřejmě pohon řemenem z vodního kola. To je radost pohledět.👍👍👍
v póčku Kvášo, já vím, jen vkládej dál
ano je to tak jak praví Luk
dříve se trvanlivost a jemnost bílého pečiva řídila velikostí dávky vepřového sádla
jednou hned po otevření teska to unich v pekárně vonělo,jak za starejch časů a já hledal,který pečivo tak báječně voní,A ona klimoška z esencí.jinak pečivo,žádnej pach nemělo.
To je dobrej trik,jako když jdeš okolo bufíku,cítíš guláš a voni ty kurvy maj halušky se zelím.🙀🙀
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.