Preclíky z Podivína.

Jakpak asi chutnaly.Odhadem foceno tak 1890 až 1900.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Fotografie (3 názory) poklady2: Fotografie, oisean: Fotografie, suk58: Fotografie

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Preclíky z Podivína.
Preclíky z Podivína.
Preclíky z Podivína.
Preclíky z Podivína.
Preclíky z Podivína.
Preclíky z Podivína.
11 hlasů
11 hlasů
zobrazeno:
306x,
komentářů:
19,
nálezce:
Kvasak Kvasak
vyfotografováno:
8.5.2025 19:20,
vloženo:
8. prosince

Komentáře

Co ten prcek tam vepředu?
Toho bych taky šoupl do pece!😂

To bude asi famílie. Jsou si docela podobný. :-D ...

Když projíždím Podivínem, zastavuju se někdy v pekárně. :-)

:-D :-DZdenku,to bude Jeníček.Mařenka už je v peci. :-D :-D
;-)A Cobe,určitě rodiná firma.Peníze tak zůstaly doma. :-)

Úplně cítím, jak to tam voní.

co je to za slovo složený z tich preclíků ?

to nebudou preclíky, z větší části tam jsou kaisrovky což jsou císařské žemle (housky) a z nich složené písmena E Y K, dále rohlíčky též bílé pečivo zvaný kipfel či hercheňák (hörnchen) a na kraji malé bochníčky chleba, které před pečením ani v počátku pečení nikdo nepotřel vodou, úmyslně, a povrch pěkně popraskal, jinak tam ještě vidím jakousi ,,dalamánkovou štolu‘‘ ta může být z bílého, žitného či celozrnného těsta, jiný kraj jiné chutě, ale ty kaisrovky mají 100% původ v RU

;-)já ten název bral obecně,ale mám fotku i stěmi preclíky :-DAle dík za ty další názvy. :-)

áno, kajzrovka je rakouský původ a dnešní pečivo má původ z EU mražáků a je vyrobeno z velice kvalitního těsta, kde se dává vše, co se zrovna zamete - áno, i čínský /nejen/ vlasy
- na takovou dobrotu jsou ti poctivý pekaři na fotce dóóóóódně krátcí

Je to odporné. Časy křupavých rohlíčků obzvláště propečených jsou však dávno pryč. Aby bylo pečivo pružné, přimíchávají do něj pekaři s vědomím Evropské unie bílý prášek E920 neboli L-cystein. Ten se vyrábí z prasečích štětin, peří, kopyt či chlupů a vlasů.

Do pekařských výrobků se L-cystein přidává proto, aby se uměle vytvořilo pružné a pevné těsto. Jeho používání posvětila už před osmi lety Evropská unie. Použití nachází nejen v potravinářství, ale i v kosmetice. A je třeba dodat, že před vstupem ČR do Evropské unie použití L-cysteinu nebylo povoleno.

běžte s celou eu doprdele.......

:-D :-Dbohužel tahle pohlednice s cestou do prdele mi zatím chybí. :-D :-DALE?třeba se dočkám. :-D :-D

👍😁Už aby byla aj se známků 👍😁
Kvášo, pěkná pohlednice ,vždycky se těším co tam ještě máš👍👍👍

Jo pane Luke, ještě jsi zapomenul na nehty👌👍😁 a ty vlasy jsou všecky čínské 🤓 Za chvílku, budeme žrát i celé Číňany aj s botama 🤦‍♂️🤓

kdyby byl zájem, klidně obětuju svou prdel a ani nemusí EU platit pronájem

Cémo, já bych to spíše viděl, že číňani sežerou nás - a bez bot, bo ty čínský šmejdy nic nevydržej

Jdu si dat deset deka vysočiny a k tomu 3 pružné rohlíčky s přichutí kopyta a štětiny!👍🤒😂

Fakt jsou všichni stejný, pěkná fotka určitě. To vybavení starejch dílen jsem vždycky obdivoval. A jedno jestli to je kovárna,truhlárna či pekárna. To co teď dělá složitá elektronika,dokázali dřív jednou transmisí a mechanickými udělátky. Nedàvno jsem měl možnost vidět v akci starej stroj který splétal konopná lana.Samozřejmě pohon řemenem z vodního kola. To je radost pohledět.👍👍👍

v póčku Kvášo, já vím, jen vkládej dál
ano je to tak jak praví Luk
dříve se trvanlivost a jemnost bílého pečiva řídila velikostí dávky vepřového sádla

;-) :-Djednou hned po otevření teska to unich v pekárně vonělo,jak za starejch časů a já hledal,který pečivo tak báječně voní,A ona klimoška z esencí.jinak pečivo,žádnej pach nemělo. o:-) o:-) o:-)

To je dobrej trik,jako když jdeš okolo bufíku,cítíš guláš a voni ty kurvy maj halušky se zelím.🙀🙀

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru