Mě dneska pípla taky. Je lesní, takže by mohla za něco stát. Už rozmražuju špenát...
Pěkně tlustý kolo
Moje první čtyřka,šoupnul jsem ji do oleje a uvidím časem jestli bude za něco stát.
Údaje o minci
Identifikovaná mince: | František Josef I. (1848–1916) – 4 Kreuzer (4 Krejcar) (č. 71) |
---|
Názory uživatelů
Území ražby: | |
---|---|
Panovník: | |
Rok ražby: | |
Nominál: | 4 Kreuzer (4 Krejcar) (1 názor) |
Materiál: | |
Č. mince: | František Josef I. (1848–1916) – 4 Kreuzer (4 Krejcar) (č. 71) (1 názor) PapouchR: 71 |
Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.
Fotografie
Okolnosti nálezu
Lokalita: | Středočeský kraj |
---|---|
Stav půdy: | Suchá |
Hloubka nálezu: | 10 cm |
Použitý detektor: | Bounty Hunter quick draw pro |
Komentáře
Já pro ni nemusel ani daleko. Říkám si:kurna mám starej barák a ještě jsem nehledal venku před bránou. Na pěti metrech čtverečních cca 10 mincí,a tahle nejhezčí
PapouchR: no na fotkách ten koláček vypadá celkem dobře. Problém je, že olej ho nevyčistí. Ten může nanejvýš krapet rozrušit krustu, ale měděnku z něj nedostane zcela určitě. Tu by zvládl právě špenát, jenže teď, když už je mince v oleji, je na něj bohužel pozdě...
Emersonskej: nemáš tak úplně pravdu, kvalitní oliváč měděnku rozpouští. Už po 2 dnech s takovouto mincí je zelený jak Brčálník. Problém je ho sehnat. Mně se to povedlo v Albánii a Turecku, ale vždy od místních u cesty. Jinak je to průmyslový olej, který nemá s extravirgin co společného, naše obchody snad ani nemá smysl zmiňovat.
Když už je mince jednou v oleji a rozhodnu se změnit technologii čištění do vodního prostředí, není problém odmastit v teplé jarové vodě.
PapouchR: Hodně slušný stav, tak hluboká ražba se na těchto kolečkách moc nevidí
Díky za rady. Když nepomuže olej zkusím ten špenát. Nějak na to nespěchám
Tovarnik: Aha... dík za info. Já sám jsem sice nikdy minci z oliváče do špenátu nepřendával, ale za to může informace tady odtud z diskuzí, kde svého času kdosi tvrdil, že oliváč minci jakoby zakonzervuje a špenát na ni potom už nemá patřičný účinek. Mimochodem i tu informaci o tom, že oliváč jenom změkčuje krustu, ale samotnou měděnku nevyčistí, mám odtud. Každopádně ale moc dík za rady - já si třebas až doteď myslel, že ten 100% panenskej olej, co jsem si svého času koupil, je opravdu kvalitní...
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.