Mince č. 2806: Německo - Třetí říše (1933–1945) – 1 Pfennig (1 Fenik)

Je to první německá mince, co jsem našla. Já vím, hrozný stav, ale i tak mám radost. Poraďte mi, jak bezpečně sundat tu zelenou krustu.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Německo - Třetí říše (1933–1945) – 1 Pfennig (1 Fenik) (č. 2813) Německo - Třetí říše (1933–1945) 1 Pfennig (1 Fenik)

Názory uživatelů

Průměr: 17,0 mm
Váha: 2,00 g
Území ražby: Německo (1 názor)
Panovník: Německo - Třetí říše (1933–1945) (2 názory)
Rok ražby: 1939 (2 názory)
Nominál: 1 Pfennig (1 Fenik) (3 názory)
Materiál: Bronz (Cu+Sn) (3 názory)
Č. mince: Německo - Třetí říše (1933–1945) – 1 Pfennig (1 Fenik) (č. 2813) (4 názory) Karinn: 2813, 123Martin: 2813, AL0HA: 2813, Oasisek: 2813

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Mince č. 2806: Německo - Třetí říše (1933–1945) – 1 Pfennig (1 Fenik)
Mince č. 2806: Německo - Třetí říše (1933–1945) – 1 Pfennig (1 Fenik)
Mince č. 2806: Německo - Třetí říše (1933–1945) – 1 Pfennig (1 Fenik)

Okolnosti nálezu

Lokalita:Moravskoslezský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Nokta
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
990x,
komentářů:
6,
nálezce:
Oasisek Oasisek
vyfotografováno:
15. dubna 2023,
vloženo:
15. dubna 2023

Komentáře

Onasisku zinek neoxiduje do zelena, to bude bronz.

Ja to opsala z nálezů tady na lovcich. Ale mince je spravná ne?

mince 2813, bronz, do roku 1939

Díky, změněno:)

jak bezpečně sundat tu zelenou krustu. Denacifikovat flexou, nebo najít lepší 8-) :-D

U bronzu jsem krustu zatím nikdy neodstraňoval, co se mědi týče, kombinuju delší máčení s čištěním zubním kartáčkem a jemnou solvinou, nebo čištění s pomocí oleje. U některých kusů podle stavu přidávám krátkou lázeň v kyselině citronové, ale tam je docela riziko zničení, když by to člověk přepísk, chce to opatrně - neber to, že tak máš s tím bronzem udělat, jak jsem psal, ten jsem zatím nečistil. Vlastně jednou jo, švýcarský bronzový rapen, ale tam nešlo o zelené zabarvení mince, ale kouscích bordelu, co se na tom přichytil - stačilo jen to máčení a jemně došistit kartáčkem a párátkem.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru