Nechám to pak smazat, ať to tu nezasírám hovadinama... 😊
Kvíz pro motoristy a houbaře 🤔
Že je to na 99 % karbec sem poznal, zvláštní je to že je mosaznej... Pozná někdo z čeho by mohl být ?
A ta velká houba mě taky dostala...
Muchomůrku sem poznal, ale vedle toho zelenýho pařezu vypadala úžasně 😊
Kategorie artefaktu
Identifikovaná kategorie: | |
---|---|
Názory uživatelů: | Auto/moto (1 názor) poklady2: Auto/moto |
Přihlaste se a pomozte určit tento nález.
Fotografie
Okolnosti nálezu
Hloubka nálezu: | 5 cm |
---|---|
Použitý detektor: | Noxik 600 |
Komentáře
Hlavně tu houbu Vendo nejez....nebo si zas mázneš do trenclí!!!😂😂😂
vendy, mrkni na villiers
Teda Luke, ne klobouček ale celou hlavu dolů skláním... 😊 že se vyznáš i v karbecech sem netušil... Je to on...
Teď ještě tu velkou houbu... 😁😁😁
Maso - 😁 co neznám, nejím. Ale co se týká ženských, tak i když je neznám, tak bych některý sežral, nebo aspoň olízal.. 😁😁😁
áno, v motorech se vrtám odmalička, pár veteránů vlastním a jedné veteránky sem se nedávno zbavil
Ano,ze startu jsou na vylízání...a časem dozrajou na jedovatou muchomůrku...😁🤢
Vochomůrka u pařezové chaloupky,tam byl někde i Křemílek. To sem jedné kamarádce řekl.Bože ty si vylízaná.Odpověď.Už dlouho ne.
klucí je tu s vámi sranda, díky za to... 😊😊😊
Náš místní šaman, přezdíván naší partou jako guru. Neplást s guru Jára 🤭, normálně čas od času mochomůrku sežere. Tak půl klobouku a pěkně se proletí.
Ale ty muchomůrky jsou stejně nádherný houby ...🤪
Jedna zajímavost, v japonsku je prej jedí a flyboy prostý pobíječ much kvůli ní přišel i na buben. Tu dávám zajímavost z wikipedie
Právě muchomůrka červená dala celému rodu název, neboť byla lidovým prostředkem k zabíjení much (původně muchomorka – od „mořit mouchy“). Klobouk se vymáčel v oslazené vodě nebo oslazeném mléce, případně se namáčel v mléce či vodě a pak posypal cukrem. Mouchy sály z povrchu klobouku sladký roztok i s rozpuštěnými jedy a došlo k jejich omámení, případně úplnému usmrcení.[4]
V některých částech Japonska se v detoxikované formě konzumuje jako potravina, nejčastěji v prefektuře Nagano. Tam se muchomůrka červená především solí a nakládá. Dříve se zpracovávala též v Evropě nebo Severní Americe.
Zajímavý ale zkoušet jíst je nebudu, ani nakládaný... 😊😊😊 to bych se přinejlepším pos...💩💩💩😁😁😁
Při nejlepším by si byl v takovém rauši že bys to hovno mohl zaměnit za čokoládu Kdysi u nás na baráku pomáhali dva punkáči jako řemen, historky z muchomůrkama byly dost zábavný Taky bych to neriskoval
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.