Pěkný no, dělá to hnojivo. Kravskej hnůj dokáže tu minci zakrustit jako kdyby prošla ohněm.
Je to flekatý
Proč je to flekatý? Snažil jsem se tuto záležitost pojmout citlivě a chtěl zachovat patinu při čištění. Zhruba měsíc to leželo v olivách. Pak trocha šudlení vodou a uchošťourem. Krusta nepustila ani trochu. Odmastil jsem to tedy krátkou (cca 15-20min) lázní v chelatonu. Ejhle, krusta lezla dolů skoro sama, ale nějak se to podle mě nepovedlo. Tak příště to nechám v oleji asi dýl.
Poslední foto je jinej stříbrňák, ale stejný krustič. Tuto jsem si blb nevyfotil.
Údaje o minci
Identifikovaná mince: | Leopold I. (1657–1705) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 1237) |
---|
Názory uživatelů
Průměr: | 16,0 mm |
---|---|
Váha: | 0,70 g |
Území ražby: | |
Panovník: | Leopold I. (1657–1705) (1 názor) |
Rok ražby: | 1699 (1 názor) |
Nominál: | 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 názor) |
Materiál: | Stříbro (Ag) (1 názor) |
Č. mince: | Leopold I. (1657–1705) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 1237) (1 názor) Sluchan: 1237 |
Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.
Fotografie
Okolnosti nálezu
Stav půdy: | Suchá |
---|---|
Hloubka nálezu: | 9 cm |
Použitý detektor: | Minelab Vanquish 540 |
Komentáře
Čím to mám teda čistit nejlíp? Nějakou lázeň chelatonu by to asi sneslo, ale pak to bude lesklý jak kulky a možná i růžový :D líbí se mi ta patina, jde to trochu školní tvrdou gumou, ale zdá se mi, že ta pod tímto procesem snadno podléhá zkáze :D
Pokud vím, tak stříbro se do oleje nedává. Na rozdíl od měděných to má stříbru vadit.
Fakt?!!! To jsem si myslel, že oliváč může jen prospět. Tak už to tam raději dávat nebudu. Jako v chelatonu je to jasný, citrón taky,kys.citronova taky ale hrozí zrůžovění. Se všema těma srajdama sleze patina. Tak budu testovat způsoby na těch mrtvolách polamanych.
Mě takhle zrůžověl černý peníz Ferdinanda I. Naštěstí byl koupený na Aukru. (Chabá to útěcha) . Zapomněl jsem ho totiž v octu, který jinak funguje. Druhý den jsem čuměl jak roura ze zdi. Když to budeš každých deset minut kontrolovat, neměl by být problém. Pokud mince nemá krustu (většinou má, že ani není poznat oč jde), tak je lepší jen vykoupat v destilce. A pak už nic.
Ocet? To bych mohl vyzkoušet. Nenapadlo mě to. Všude čtu a slyším kys.citronovou, citrón, chelaton. Ocet jsem nezachytil v této souvislosti. Tak uvidíme. Mám nějaké polámané adepty.
Tomu růžovýmu postrachu se asi nevyhne nikdo , chce to mít v rukách, musí ti projít růžové zlo přímo rukama
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.