Ahoj, vezmi gumu na gumování tužky a mohlo by to jít. Když ne tak nevím, možná zubní pastu ale ta by ti tu minci mohla poškrábat.
Flekatá kačka
Zkoušel jsem citronku,chelaton a jedlou sodu a fleky držej. Párkrát se mi to již stalo,má někdo tip jak na to. Není to krusta,ta šla chemií dolu...
Údaje o minci
Identifikovaná mince: | František Josef I. (1848–1916) – 1 Krone (1 Koruna) (č. 517) |
---|
Názory uživatelů
Průměr: | 22,0 mm |
---|---|
Území ražby: | České území (3 názory) |
Panovník: | František Josef I. (1848–1916) (3 názory) |
Rok ražby: | 1908 (1 názor) |
Nominál: | |
Materiál: | Stříbro (Ag) (2 názory) |
Č. mince: | František Josef I. (1848–1916) – 1 Krone (1 Koruna) (č. 517) (3 názory) : 517, : 517, Willard: 517 |
Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.
Fotografie
Okolnosti nálezu
Hloubka nálezu: | 20 cm |
---|---|
Použitý detektor: | Equinox 600 |
Komentáře
Nám když nepomohla kašička ze sody ani guma, tak se osvědčila koupel v kečupu a pak jen pod vodou kartáčkem na zuby.
Banik-říkáš kečup? Tak to taky zkusím.
Zrovna čistím Ag pětikrejcar 1765 MT a kečup nic moc, spíš vůbec nezabírá. Ta černá krusta ani za boha nechce dolů. Jinak kombinuju citronku a gumuju gumou a to docela jde ale pomalu.
Tu minci v kečupu nechám i několik hodin a někdy i přes noc , hned to asi nebude fungovat
Dík Banik
Je to klasická reakce stříbra .....něco jako fotopapíry.....já to nechal měsíc v destilce a pak soda a guma .....šlo to dobře....
Však někomu vyhovuje toto, někomu tamto . Pořád člověk hledá, experimentuje a učí se. Měli jsme několik mincí,
Které byly černý jak bota a nešlo to vůbec dolů a jediný co zabralo byl kečup, destilku jsem ješte nezkoušela, někdy zkusím
Šťavelka+kartáček=naprostá jistota. Zaručenej úspěch s nulovým rizikem. Ta černota pak sleze možná i jen promnutím mezi prsty. Byla v rybníce, nebo někde ve vodě?
Mne sa najviac osvedčila obyčajná guma na gumovanie , ale opatrne netreba moc tlačiť. Citrón by som nepoužíval , tieto AGčka sa potom až moc lesknú . Inak grt , pekný nález
Argill byla v rybníce. Zkusim i tu šťavelku... Jinak všem díky za rady
Myslel jsem si to. Tahle rybniční černota je docela odolný svinstvo.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.