ještě dost nedočištěnej.... použij špenát, nebo přímo kys. šťavelovou...
jinak je to tvůj druhej v katalogu, tak ti posílám odkaz na článek od adminů:
www.lovecpokladu.cz/home/lovci-historie-katalog-artefaktu-pohledem-adminu-6774
2 halířek
další 2. halířek tentokráte o 2 roky starší než včerejší a možná i lepším stavu :)
Údaje o minci
Identifikovaná mince: | František Josef I. (1848–1916) – 2 Heller (2 Haléř) (č. 330) |
---|
Názory uživatelů
Území ražby: | České území (1 názor) |
---|---|
Panovník: | |
Rok ražby: | 1894 (1 názor) |
Nominál: | 2 Heller (2 Haléř) (1 názor) |
Materiál: | |
Č. mince: | František Josef I. (1848–1916) – 2 Heller (2 Haléř) (č. 330) (1 názor) pavlos97: 330 |
Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.
Fotografie
Okolnosti nálezu
Lokalita: | Plzeňský kraj |
---|---|
Stav půdy: | Vlhká |
Použitý detektor: | Whites Coinmaster |
Komentáře
Právě jsi se dopustil smrtelnýho hříchu! Čeká tě Hellheim!
Už to přišlo!
.. a jak s tim špenátem?
Neochucenej špenát přivést k varu, ale nevařit! Já ho většinou ještě říznu vodou. Pak dám do skleničky, nasázím mince, šoupnu do ledničky a čekám na zázrak. Třeba pomůže kolega Emersonskej, něco o tom bude vědět, má moc dobrý výsledky
díky moc za info určitě zkusím!
špenát obsahuje kys. šťavelovou a ta čistí... já používám tu kys. šťavelovou, je to jednodušší....
rozpustíš ve vodě a šoupneš to tam a vidíš, co se děje a hlavně to nesmrdí...
https://www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/kyselina-stavelova-200-g
a nebo tady máš veškeré čištění....
http://gorila.netlab.cz/coins/jan-bukvic-cisteni-a-konzervace-minci-cz.pdf
díky za rady něco zkusím
Do ledničky neeeeeee... pri izbovej teplote!
na tyhle měďáky používám jemný mosazný kartáček a pod tekoucí vodou ho očistíš od špinavé krusty bez poškození patiny...
https://www.tipa.eu/cz/kartace-male-180mm-sada-3-kusy-extol-premium/d-129527/?gclid=CjwKCAjwk4vMBRAgEiwA4ftLs-YR7PtQqJprMDGkKiKZj-MwVHEIUJO6jCcPe1W1W7bBUf1R951STBoCCh4QAvD_BwE
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.