To je ještě v klidu ✌️😀 k mojemu alchymistickýmu stolku se nesmí nikdo přibližovat...☠️☝️
1/4 Kreuzer
Tato mince je zářným důkazem, že i mistr tesař se někdy utne. V tomto případě mistr Peters se někdy splete. Byla to jedna z prvních pěkných mincí, co jsem našla. Ještě jsem nebyla dostatečně zainteresována, tudíž jsem netušila, že mám nález fotit přímo na poli. Doma jsem ho dle instrukcí dala do destilky, kde už byl i jeden stříbrňák. Jelikož mi chtěl Peters pomoct s prvními mincemi, tak v době mé nepřítomnosti nakapal do misky s destilkou citrónku. Tohohle chudáka si vůbec nevšimnul. Po cca hodině když jsem se ho zeptala, jestli to náhodou tomu krejcaru nevadí, už bylo pozdě 🤷🏼♀️. Nicméně se dal prý zničit daleko víc 😁.
Údaje o minci
Identifikovaná mince: | František II (I.) (1792–1835) – 1/4 Kreuzer (1/4 Krejcar) (č. 612) |
---|
Názory uživatelů
Průměr: | 19,0 mm |
---|---|
Váha: | 2,19 g |
Území ražby: | Rakousko-Uhersko (1 názor) |
Panovník: | František II (I.) (1792–1835) (1 názor) |
Rok ražby: | 1816 (1 názor) |
Nominál: | 1/4 Kreuzer (1/4 Krejcar) (1 názor) |
Materiál: | Měď (Cu) (1 názor) |
Č. mince: | František II (I.) (1792–1835) – 1/4 Kreuzer (1/4 Krejcar) (č. 612) (1 názor) PetersovaZena: 612 |
Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.
Fotografie
Okolnosti nálezu
Lokalita: | Liberecký kraj |
---|---|
Stav půdy: | Suchá |
Hloubka nálezu: | 5 cm |
Použitý detektor: | LP ZERO |
Komentáře
A tohle je zrovna pěkný kousek.👍🤝
Parádní stav.
Takovýto měďák najít, tak si pískám.🫠😃
Stav byl ještě lepší, měla jsem z něj větší radost než z ošoupaného stříbrňáku 😁 ale díky 😎
Ještě je pěknej 👍🙂 možná by pomohlo ho dát Ještě do oliváče...
Jojo, v oliváči teď tak cca 14 dní byl, pomohla by ještě delší doba?
Někdo to tam má rok ale já myslím že víc jak měsíc to nemá cenu. Po pár dnech bych to polechtal párátkem, narušit krustu a znova do oleje...
Ženuška kecá… byl tam tak dvacet minut a kapek citronu bylo asi pět, proto je jeste koukatelnej ale vidět to je, no nakopal bych si za to, ale Šárinky hněv mě potrestal víc
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.